x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nationnal TV si Oana, fata rabdurie

Nationnal TV si Oana, fata rabdurie

01 Iul 2004   •   00:00

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Nu l-am mai vazut niciodata pe Sorin Ovidiu Balan in calitate de corespondent al Antenei 1, dar trebuie sa spun ca tipul e un deliciu constant. Sorin Ovidiu Balan, cat e el de mare si oricat de infricosatoare i-ar fi vocea, demonstreaza ca e dominat de emotii. Exact ca noi toti. Sorin Ovidiu Balan e si el un om!

In direct la Observator, doamnelor si domnilor, Sorin Ovidiu Balan relateaza de la fata locului. Fata locului e "parcul pe care sa-l numim fara nume", asa cum, savuros, se exprima omul. Sorin Ovidiu Balan e acolo ca sa ne spuna mai multe. Ce-i drept, mai mult vedem decat aflam. Vedem o pata de sange. O baba se declara infricosata de eveniment. Se conchide ca "parcul pe care sa-l numim fara nume" e periculos. Sandra? Lucian?

Ah, azi-noapte m-am uitat si eu la "Nopti Albe", pe National TV! E acolo o fata creata si draguta care vorbeste. Stiti ce face fata aia acolo pret de vreo patru ore? Dom’le, sta pe o canapea si citeste cu o voce languroasa, de mata in perioada rutului, niste mesaje care se deruleaza pe ecran.

Pe la ora doua, cand am dat io pe National, se spunea deja "buna dimineata", ceea ce, din punct de vedere strict cronologic este, sa ne-ntelegem, cat se poate de exact. Mi se parea totusi ciudat! In intunericul bezmetic al noptii, "buna dimineata" este ultima forma de salut care-mi trece prin cap. In ce ma priveste, prefer sa spun "hai noroc" numai ca sa nu pic de bleaga. Sau chiar "hai sictir"! Sau "hai Rapid"!

Trecand peste asta, remarc cu o oarecare invidie ca fata asta vorbeste ceva de speriat! Doamnelor locvace din toata lumea, simtiti-va amenintate! Fata asta va da clasa! Fata asta vorbeste non-stop. Subliniez: NON-STOP! In plus, are rabdarea, taria de caracter, stoicismul de a nu izbucni in ras la toate tampeniile care curg pe ecran.

Oana, fata cu parul cret de la National TV, e o fata, ca sa zic asa, rabdurie (un termen popular, ce vreti, l-am gasit intamplator in dictionar!).
×
Subiecte în articol: arte