x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Neveste disperate

Neveste disperate

de Cristina Bazavan    |    16 Iul 2005   •   00:00

Joi, cand m-au sunat de la un post de radio sa le recomand un film, si am ales tot "Neveste disperate", DJ-ul mi-a spus amuzat ca e o nebunie cu filmul asta, ca o prietena de-a lui, stabilita in Germania, n-a vrut sa vina in Romania, la parinti, pana cand nu i-a fost confirmat ca poate fi receptionat un anume canal tv german pe care se difuza acest serial

JURNAL DE CINEFIL
De saptamana trecuta, am un nou motiv de barfulite cu prietenele mele. A inceput "Neveste disperate", la TVR, serialul care a innebunit jumatate de planeta si care e un amestec de Sex & The City cu American beauty.

Daca nu stiti despre ce e vorba, trebuie sa va explic smecheria din film. "Neveste disperate" vorbeste cu mult umor despre ce se afla in mintea, in inima si in patul femeilor care au ajuns la 30 si ceva de ani, au familii care inseamna fie sot si copii, fie doar sot, fie doar copii, fie mostenirea de la divort: casa, masina si alte acareturi. Iata ce reactii a generat serialul printre cateva femei pe care le cititi in reviste colorate sau le vedeti la televizor.

La inceputul saptamanii, ii expuneam unei prietene teoria cu filmul acesta, care o sa faca ravagii si in Romania, si, dupa ce m-a ascultat, mi-a spus: "Apropo, stii ce a facut X?". Nu mai auzisem nimic de ceva vreme de X si aflu ca e pe cale sa inceteze relatia extraconjugala cu unul dintre sefi, pentru un domn mult mai tanar decat ea. Zambesc, barfesc si plec mai departe.

Cateva zile mai tarziu, ma suna o alta prietena, aproape maritata cu un domn care i-a cumparat la cererea in casatorie un Jeep, despre care nu pot sa spun decat ca e negru, caci la restul nu ma pricep. Viitoarea doamna vazuse un episod saptamana trecuta si s-a grabit sa-mi relateze o intamplare haioasa. Asa am aflat povestea tinerei Y, curtata de un domn cu multi bani si cu expunere sociala, care a aflat la coafor ca barbatul care insista atat de mult sa ajunga in patul ei avea nunta programata cu una dintre femeile care asteptau cu bigudiurile in cap pe un scaun alaturat. Y s-a enervat, l-a chemat pe domn acasa si, dupa ce l-a amagit frumos, i-a sunat viitoarea nevasta si i-a spus sa vina sa-si ia sotul de la ea, caci e cam "fierbinte".

Sambata trecuta, cand se difuzau primele doua episoade ale serialului "Neveste disperate", m-a cautat o prietena si m-a intrebat daca nu mi-am adus aminte de ipostazele alea in care noi, grupul nemaritatelor, mergem la petrecerile familiilor "sanatoase", iar nevestele intra in panica, sa nu care cumva sa se intample ca sotii lor sa ne zambeasca prea mult.

Iar joi, cand m-au sunat de la un post de radio cu asculta tori mai destepti decat ai altora, sa le recomand un film, si am ales tot "Neveste disperate", DJ-ul mi-a spus amuzat ca e o nebunie cu filmul asta, ca o prietena de-a lui, stabilita in Germania, n-a vrut sa vina in Romania, la parinti, pana cand nu i-a fost confirmat ca poate fi receptionat un anume canal tv german pe care se difuza acest serial.

In toata aceasta avalansa de femei care incep sa se amuze de acest filmulet simpatic, m-am gandit sa-mi fac un test de pe web, ca sa vad cu care dintre personajele principale ma potrivesc. Optiunile erau: romantica, pragmatica, dezordonata, perfectionista sau nevasta de bani gata. Fusesem avertizata ca pot sa fiu perfectionista (Bree), caci ii chinuiesc prea mult pe colegii mei de birou, sau - culmea ironiei, pentru ca era exact opusul primei avertizari - ca pot sa fiu dezordonata (Lynette), caci nici eu nu mai stiu pe unde imi pun lucrurile. Eu speram sa fiu romantica (Susan), pentru ca mai oftez din cand in cand la poeziile lui Cartarescu, pe care mi le-a pus in scrisori un tanar domn cu ceva ani in urma. Ei bine, testul mi-a spus ca sunt "nevasta de bani gata". Am ras si mi-am spus ca eu nu sunt casatorita si imi castig singura banii, deci n-am cum sa fiu ca Gabrielle. Apoi mi-am adus aminte ca Gabrielle are tot ce si-a dorit, dar nu e foarte fericita, pentru ca "si-a dorit ce era gresit". Si s-ar putea sa am ceva de invatat de aici. Cum dincolo de barfele amuzante pe care le genereaza serialul, s-ar putea ca si voi sa invatati cate ceva.

Daca vreti sa vedeti ce fel de nevasta sunteti, cautati jocul de pe site-ul oficial al televiziunii americane ABC, dar nu uitati sa va uitati sambata asta la "Neveste disperate", pe TVR, de la ora 20:00. Peste cateva saptamani am sa va dau exemple de femei autohtone care seamana cu personajele de acolo.

×
Subiecte în articol: arte disperate neveste