x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale O lampă sau o mașină?

O lampă sau o mașină?

de Magdalena Popa Buluc    |    31 Oct 2019   •   16:27
O lampă sau o mașină?

Valoare record la „Licitația Colecției unei familii de Doctori. Belle Epoque”, organizată de Artmark! Pentru 12.000 de euro, practic, prețul unei mașini, s-a adjudecat o lampă Art Deco.    

Plafoniera din bronz dorè și sticlă originală Holophane, piesă de colecție, de o raritate extremă, a fost creată exclusiv de Jacques-Émile Ruhlmann pentru cel mai important magazin din Paris „Le Bon Marchè” - renumit pentru produsele high-end din anii 1920 și care, acum, se află în proprietatea Moët Hennessy Louis Vuitton, cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume.   

Legendarul designer al celor mai râvnite piese Art Deco, Jacques-Émile Ruhlmann (1879–1933), pe lângă conducerea proiectului de reamenajare a magazinului ,,Le Bon Marchè’’, a creat mobilier pentru Palatul Élysée, a proiectat o cameră de zi elegantă pentru un prinț al coroanei din Franța, dar a și vândut mobilier de depozitare conceput pentru biblioteca renumitei actrițe Jeanne Renouard, folosind materiale costisitoare precum lemn de trandafir, carapace de broască țestoasă, lemn exotic sau amboină.

Obiectul de colecție a reprezentat un nou record valoric la evenimentul desfășurat pe 29 octombrie.

 

×