x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Oktoberfest norvegian pe butoaiele Sistem

Oktoberfest norvegian pe butoaiele Sistem

de Dana Cobuz    |    09 Oct 2010   •   00:00
Oktoberfest norvegian pe butoaiele Sistem

Dacă e octombrie, e Oktoberfest! Cea mai veche sărbătoare a berii din lume, de sorginte germană, este de mulţi ani prilej de distracţie şi băut peste tot în lume. În fiecare ţară, sub licenţă Oktoberfest sau ca eveniment local, sărbătoarea berii atrage milioane şi milioane de consumatori ai acestei băuturi. Iar unde berea curge în valuri, merge şi muzica!



În 2010, an în care Oktoberfestul german aniversează două secole de existenţă, „trupa pe butoaie" Sistem cântă pentru iubitorii berii din Norvegia. La 19 şi 20 octombrie, Sistem va susţine două recitaluri la Oktober Festivalen din oraşul norvegian Bergen.

Între 13 şi 24 octombrie, oraşul Bergen din Norvegia va găzdui un festival dedicat berii, al cărui cartier ge­neral a fost stabilit într-unul dintre cele mai populare res­taurante locale, Zacharias Bryggen. Pe parcursul ce­lor 12 zile de festival, pe lângă bere, distracţie şi fel şi fel de petreceri tematice, vor susţine recitaluri 16 ar­tişti şi trupe locale şi internaţionale. Alături de mai cu­nos­cuţii Smokie şi Madcon, anul acesta, Sistem le va ară­ta norvegienilor că butoaiele cu bere pot fa­ce şi spectacol. Bergen este cel de-al doilea oraş ca mă­rime din Nor­vegia. Supranumit şi „capitala cultu­rală a Norvegiei", Bergen găzduieşte pe tot parcursul anului numeroase festivaluri de artă. În anul 2000, Bergen a fost unul dintre cele 9 oraşe europene desemnate „capitale europene ale culturii". Din acest oraş provin mulţi artişti, oameni de ştiinţă, sportivi şi politiceni renumiţi. Edvard Grieg, faimosul compozitor şi pianist de muzică clasică, este unul dintre „fiii oraşului".

Percuţioniştii de la Sistem vor petrece câteva zile în Bergen cu această ocazie şi deja au stabilit un traseu de obiective importante de vizitat, printre care şi celebrele fiorduri care mărginesc oraşul.

„Suntem nerăbdători cu toţii să ajungem în Norvegia, pentru că este o ţară pe care nici unul dintre noi nu a văzut-o până acum. Ne-am documentat pe internet şi am văzut că Bergen este un oraş foarte frumos, cu multe lucruri interesante de văzut. Sperăm de asemenea să facem două show-uri foarte bune acolo şi să adăugăm şi mulţi norvegieni pe lista noastră de fani de peste graniţă", spune Zoli Toth de la Sistem.

×
Subiecte în articol: antimonden