x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Om Bun", ediţia a VII-a

"Om Bun", ediţia a VII-a

15 Dec 2007   •   00:00
 "Om Bun", ediţia a VII-a
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Inaintea celui mai longeviv festival din Romănia post decembristă, Victor Socaciu (foto) are veşti bune pentru amatorii genului.


Inaintea celui mai longeviv festival din Romănia post decembristă, Victor Socaciu (foto) are veşti bune pentru amatorii genului.

"Această ediţie se doreşte a fi inceputul unei noi revigorări a folk-ului romănesc. Mai mult de o treime din recitaluri vor aparţine unor tineri incă neconsacraţi, dar in care vechea generaţie işi pune mari speranţe". Gashkademia de folk şi al său lider, Daniel Iancu (căştigător merituos al trofeului Om Bun in 2004), este una din trupele care confirmă ascensiunea noului val de folk-işti... şi aduce noi formule şi noi căi in exprimarea artistică.

DIN SUEDIA ŞI SUA. Vorbesc aceeaşi limba şi "ţapinarii" Cosmin şi Tănase, sau Eugen Avram şi Dani Făt. După 17 ani de rezidenţă in Suedia, unul dintre slujitorii balconului din Piaţa Universităţii, Stelian Maria, se intoarce in Bucureşti direct pe scena festivalului "Om Bun". O alta rezidentă (dar in SUA) şi căştigătoare a unei ediţii "Om Bun", Elisabeta Pirosca, studentă la Conservatorul din Boston, "va avea un recital consistent de folk american şi romănesc", a spus Socaciu.

Aşadar, nu uitaţi, teatrul Ion Creangă işi deschide porţile pentru folk de luni pănă miercuri, iar biletele costă intre 20 şi 40 de lei.

×
Subiecte în articol: arte