x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Omul ocupat...

Omul ocupat...

de Cassa Loco    |    27 Iul 2007   •   00:00

Il urăsc! Urăsc omul ocupat. Ocupat de repetatul continuu, rectiliniu şi uniform: sunt foarte ocupat! Am atătea pe cap!De ce il urăsc?

Il urăsc! Urăsc omul ocupat. Ocupat de repetatul continuu, rectiliniu şi uniform: sunt foarte ocupat! Am atătea pe cap!

De ce il urăsc? Pentru că e atăt de ocupat, incăt il găseşti doar o dată in viaţă, ca mai apoi să intre in tagma celor pe cale de dispariţie.

Ce dracu’ faci, bre, tot timpul? In afară de solitaire-ul ăla pe care-l freci tot timpul şi de cafeaua pe care o dezmorţeşti!

E directorul, managerul sau secretarul. E omul care iţi dă numărul lui de telefon, ca mai apoi să nu iţi mai răspundă niciodată!

- Bună… bla-bla avem, putem…

  - Da, sigur, cum să nu! Pare interesant… sună-mă ca să...

 - Ok, mulţumesc, ţi-l pot trimite pe mail...

 - Da, e mai bine, notează...

 - Bine, il aveţi pe mail măine...

 - OK, il citesc şi vă răspund!

Şi pauză… Celălalt capăt al firului, fie el mobil sau e-mail, intră in triunghiul bermudelor şi nu mai dai de el niciodată. Poate la benzinărie, din greşeală, unde i-ai bate obrazul, dar ceva te reţine. Mai bine bate-l! De fapt, bate-l direct ca să se inveţe minte… Ocupatu’ vieţii!

Mi şi ni s-au intămplat de un milion de ori să vorbim cu anume persoane şi/sau personaje care mai de care cu fundul pe un scaun de piele sau nu. Oameni cu care vorbeşti in prealabil, te inţelegi, ajungi la un minimum de relaţie, după care... pauză. Marea pauză. Ajungi să te intrebi the fuck it’s wrong? Ce am făcut? L-am inşelat? Am greşit intr-atăt?

Ce-am făcut?

Unii oameni nu inţeleg un lucru. Că poate eşti mai in stare de a lua un refuz, un NU hotărăt in braţe decăt un tras pe fund. Un refuz, fie el şi fără comentariul de rigoare, pare mai fair şi mai bine primit decăt un amăgit cu texte de blondă care nu mai vrea să fie scoasă la oraş: hai că te sun eu! Sună-mă in 15 minute, că sunt intr-o şedinţă! Am primit, te resun eu...!

C’mon... Job-descriptionul ăla al tău, chiar dacă scrie marketing sau PR, nu cumva te obligă să dai şi tu un răspuns căt de căt? Sau te-am prins intr-o pauză de mineswepper? Ce spuneţi domnilor office@suzukimotors.ro sau @orange.ro? Eeeh, se vede treaba că pe căt e sigla mai mare şi tare, pe atăt e mai greu de ajuns la voi, nu? Mă intreb Marius Tucă de ce poate răspunde la un mail sau la telefon? El nu e ocupat? Hmm...

Există foarte puţine cazuri in care ai parte de răspunsuri scurte şi ferme. Şi de cele mai multe ori acestea vin din partea oamenilor care nu locuiesc sau nu se trag de prin partea "provinciei" Bucureşti. Ultimii din tagma celor care ar trebui afişaţi la "AŞA DA-ul" normalităţii sunt hotnews.ro. Am scris, au răspuns ne-am "căsătorit". Scurt şi la obiect. Fără cafele băute cu noduri, poveşti de adormit mamele necăsătorite şi salate la cafenelele de lux. Că doar nu voiam să ne dăm ochii peste cap ca să părem mai secsi. Tare mi-aş dori ca acest articol să il citească şi renumiţii marketingi de pe la firmele care nu au aşa ceva in ogradă. Bunul-simţ de a răspunde. Orice, dar a răspunde! Ocupatule...

- Hai că vă resun eu! Resun (există varianta asta in limbaju’ acceptat de Pruteanu?)

×
Subiecte în articol: arte ocupat