x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Operetă -Aria conflictului s-a mutat la Ministerul Culturii

Operetă -Aria conflictului s-a mutat la Ministerul Culturii

de Ramona Draghici    |    03 Iun 2008   •   00:00

11:23 • Conflictul din interiorul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian” nu pare nici pe departe să dea semne de rezolvare. "Meciul” dintre sindicatul artiştilor de la Operetă şi directorul instituţiei - Răzvan Ioan Dincă - este în toi.



Conflictul din interiorul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian” nu pare nici pe departe să dea semne de rezolvare. "Meciul” dintre sindicatul artiştilor de la Operetă şi directorul instituţiei - Răzvan Ioan Dincă - este în toi.

Potrivit surselor noastre, ieri, semnatarii scrisorii deschise trimise recent ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, au avut o întîlnire cu directorul Dincă în care i s-a cerut acestuia demisia din funcţie, urmînd ca astăzi sindicaliştii să meargă la sediul Ministerului Culturii şi Cultelor în încercarea de a soluţiona problema.

În urmă cu cîteva zile, angajaţi şi foşti angajaţi ai Operetei au dat publicităţii o scrisoare deschisă în care şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de activitatea managerială a directorului Dincă. "Subsemnaţii, angajati ai Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", dorim să aducem la cunoştinţa oficialităţilor şi opiniei publice distrugerea acestui teatru, care se produce sistematic de la venirea pe postul de director general a domnului Răzvan Ioan Dincă, în 2006”, spun artiştii Mihnea Lamatic, Alfredo Pascu, Bianca Ionescu, Mioara Manea Arvunescu, Alexandra Savu, Patricia Seymour, Gladiola Nitulescu, Crina Zancu, Ligia Duna, Daniel Madia şi coregraful Adina Cezar. Aceasta din urmă ne-a declarat că "a fost dată afară” din instituţie în luna noiembrie 2007.

×
Subiecte în articol: arte