x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Oscarul păpuşilor.

Oscarul păpuşilor.

de Roxana Ioana Ancuta    |    10 Dec 2007   •   00:00
Oscarul păpuşilor.

Festivalul internaţional al teatrelor de animaţie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie", cea de-a treia ediţie, şi-a desemnat căştigătorii. Cinci teatre de păpuşi din Romănia au fost premiate.



Festivalul internaţional al teatrelor de animaţie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie", cea de-a treia ediţie, şi-a desemnat căştigătorii. Cinci teatre de păpuşi din Romănia au fost premiate.


La inceputul acestei luni, Teatrul Ţăndărică din Bucureşti a organizat Festivalul "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie". In cele două săli ale teatrului s-au jucat cele mai bune, mai recente şi mai premiate spectacole pentru copii (şi nu numai) susţinute de trupe de teatru din toată ţara, dar şi din străinătate (Spania, Australia, Suedia, Bulgaria, Ungaria). Actorii, cu ajutorul păpuşilor şi al marionetelor, au făcut posibil ca atmosfera de poveste să-i invăluie pe spectatori. In concurs s-au inscris 16 teatre, dintre care 10 au fost premiate.

Iată care sunt căştigătorii festivalului:
*Premiu pentru originalitate scenografică: spectacolul PRINŢUL MIRKO, Â
(Teatrul Ariel, Tg. Mureş).

*Premiu pentru calitate şi varietate repertorială; virtuozitate interpretativă in arta animaţiei: Teatrul Ţăndărică, Bucureşti.

*Premiu pentru expresivitate şi rafinamentul imaginii in arta animaţiei: spectacolul CRaIASA ZaPEZII (Teatrul Gulliver, Galaţi).

*Premiu pentru folosirea originală a tehnicii digitale in arta animaţiei: spectacolul MOTANUL INCaLŢAT (Teatrul pentru copii şi tineret, Constanţa)

*Premiu pentru omogenitate şi exuberanţă: spectacolul LOVE THEE (Horizon Theater, Australia)

*Premiu pentru calitatea poetică a spectacolului: CRaIASA ZaPEZII (Teatrul Kover Bela, Ungaria)

*Premiu pentru vigoarea şi umorul dialogului actor - păpuşi:Â spectacolul PUNGUŢA CU DOI BANI (Teatrul PUCK, Cluj-Napoca)

*Premiu pentru acurateţea şi virtuozitatea tehnicii de mănuire: spectacolul ANTOLOGIA (Compania Jordi Bertran, Spania)

*Premiu pentru ingeniozitate, rafinament şi modernitate in arta animaţiei: spectacolul CRaIASA ZaPEZII (Teatrul de marionete din Arad)

*Premiul special al juriului acordat regizorului Cristian Pepino pentru diversitatea mijloacelor de expresie artistică a spectacolelor prezentate in Festivalul "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie".

S-au mai acordat cinci menţiuni: Teatrului Vasilache din Botoşani, The Tale Theatre din Sofia (Bulgaria), Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, Staffan Bjorklund Teater (Suedia) şi Teatrului Arlechino din Braşov.

Cel mai mare succes la public l-au avut spectacolele Lampa lui Alladin şi Candid, prezentate de Teatrul Ţăndărică, Punguţa cu doi bani (Teatrul Puck din Cluj-Napoca), Crăiasa Zăpezii - Teatrul de marionete Arad şi spectacolul prezentat de trupa bulgărească Jordi Bertran, Antologia.


×
Subiecte în articol: arte teatrul spectacolul