x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale (P) Șase campioni spun STOP abandonului școlar

(P) Șase campioni spun STOP abandonului școlar

08 Dec 2015   •   10:16
(P) Șase campioni spun STOP abandonului școlar

Șase campioni români celebri din domeniul sportului suțin public campania de conștientizare și comunicare, “Creștem în comunitate”, dedicată copiilor și șansei lor la educație.

Ivan Patzaichin, Laura Badea, Mihai Covaliu, Alex Găvan, Toma Simionov și Vasile Dîba au vizitat, în lunile octombrie și noiembrie, 20 de localități din județele Tulcea și Brașov pentru a încuraja profesorii, părințiii și reprezentanții locali să formeze acea comunitate puternică în care cei mici să fie ajutați să depășească obstacolele școlare și să-și desăvârșească educația.

În fiecare din aceste localități, au avut loc ateliere de lucru cu copiii, precum și cu membrii adulți din comunitate. Ateliere pentru copiii aflați în risc de abandon școlar au fost susținute de tineri actori pe baza unui concept de intervenție creativ-proiectivă dezvoltat de experții în comunicare și grupuri vulnerabile de la Asociația “Ivan Patzaichin- Mila 23”. Rolul sportivilor în proiect a fost de a le vorbi copiilor despre propriile experiențe, care nu se rezumă doar la celebritate și succes, ci includ momente dramatice de eșec sau limite greu de trecut. Astfel, campionii pot deveni surse vii de inspirație pentru acești copii, precum și modele care să-i încurajeze în găsirea unor soluții și să ceară ajutorul adulților.

În atelierele interactive, copiii din cele 20 de comunități vizitate de caravană au lucrat pe benzi desenate inspirate de obstacole din viața sportivilor, concepute de experții în grupuri vulnerabile și realizate de artistul plastic Alexandru Ciubotariu (cunoscut și ca Pisica Pătrată). Fiecare copil a putut să ducă povestea campionilor mai departe, imagininînd moduri în care fiecare sportiv a găsit soluții de a merge mai departe atunci când a întâmpinat dificultăți în carieră. Cele mai reușite desene ale copiilor au fost publicate în cărticica de benzi desenate “Îndrăznește să visezi”, care va ajunge în luna decembrie în bibliotecile școlilor din localitățile vizate de proiect: Jurilovca, Stejarul, Jijila, Dăieni, Sulina, Mila 23, Sarighiol de Deal, Valea Nucarilor, Peceneaga (județul Tulcea), Măieruș, Apața, Augustin, Homorod, Codlea, Făgăraș, Vulcan, Hârseni, Zărnești, Victoria (județul Brașov).

Creștem în comunitate este o campanie de comunicare în cadrul proiectului Educația în comunitate – Drum cu prioritate!, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, Contract ID 188/2.2/S/156054.

Mai multe informații despre proiect puteți obține de la Marinela Peiciu, expert info și publicitate, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, pe adresa de e-mail: drumcuprioritate.tulcea@gmail.com sau la numărul de telefon: 0741128529.
 

×