x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Paul van Dyk, la Bucureşti

Paul van Dyk, la Bucureşti

de Raluca Grintescu    |    21 Dec 2007   •   00:00
Paul van Dyk, la Bucureşti

Evenimentul ce sărbătoreşte şapte ani de petreceri The Mission il va avea ca invitat special pe DJ-ul nr. 1 mondial: Paul van Dyk, măine seară la World Trade Plaza Bucureşti.

Evenimentul ce sărbătoreşte şapte ani de petreceri The Mission il va avea ca invitat special pe DJ-ul nr. 1 mondial: Paul van Dyk, măine seară la World Trade Plaza Bucureşti.

Anul 2007 reprezintă pentru Paul van Dyk lansarea unui nou album, mult aşteptat de fanii din intreaga lume, "In Between", material pe care artistul l-a compus in trei ani. Aşa cum mărturiseşte Paul, "fiecare piesă de pe album are povestea ei şi, cum eu călătoresc prin toată lumea şi văd o mulţime de lucruri, veţi observa că pe acest material discografic se regăsesc diverse influenţe". Artwork-ul albumului reprezintă o poză făcută in Cuba. Warm-up-ul concertului Paul van Dyk va fi asigurat de Alex Morph, iar biletele pot fi achiziţionate de pe www.bilete.ro. La intrare preţul va fi de 115 RON.

INTERZIS. Paul s-a născut la 16 decembrie 1971 in Eisenhuettenstadt (Germania de Est) şi a crescut in Berlinul comunist. Prin intermediul Westside TV şi a posturilor de radio occidentale a reuşit să descopere o muzică interzisă, care l-a fascinat. Trupe ca New Order sau The Smiths se află printre influenţele majore ale artistului german, efectele revoluţiei muzicale din Manchester şi a clubului The Hacienda pătrunzănd pănă in teritoriul comunist al Germaniei. Similar Romăniei predecembriste, in comunitatea lui din Berlinul de Est nu exista o cultură de club, căderea Zidului aducănd o invazie culturală, o multitudine de concepte, de imagini şi de sunete. Techno-ul originar din De-troit a devenit foarte popular in Germania, era foarte energic, dar lui Paul i s-a părut că-i lipsea ceva. Astfel şi-a urmat propriul drum, căutănd un stil unic şi original, primele idei muzicale exprimăndu-le cu ajutorul a două pickup-uri vechi. Paul van Dyk a fost ascultat pentru prima oară in martie 1991 in Tresor, clubul berlinez care a născut generaţii intregi de talente şi a reprezentat leagănul muzicii electronice din Germania. Primele producţii ale artistului au fost scoase la Casa de discuri MFS din Berlin şi tot la MFS a apărut in 1996 şi cel de-al doilea album, "Seven Ways", care a atras atenţia internaţională. Următorul album, "Out There And Back" (2000), ii definitivează stilul, un trance melodios, vocal, cu multe influenţe din house şi breakbeat.

DANCE. După ce a incălzit atmosfera la concertul lui Tiesto, echipa ProFM Dance "loveşte" din nou in cadrul supershow-ului marca The Mission. Dansatorii ProFM Dance ii vor intămpina cu mişcări funky pe petrecăreţii veniţi la World Trade Plaza pentru a se distra alături de Paul van Dyk! Muzica ProFM Dance se va auzi la faţa locului de indată ce porţile vor fi deschise, astfel incăt toată lumea să "guste" din beat-ul noului post de radio! In plus, promoterii ProFM Dance se vor asigura că nimeni nu intră la petrecere fără un accesoriu supercool - o insignă cu un mesaj căt se poate de sugetiv: "Dance with me!".

raluca.grintescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: culture club paul