x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pedeapsa cu moartea

Pedeapsa cu moartea

02 Iul 2004   •   00:00

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Jill e foarte speriata. De asemenea, ea este foarte confuza. Ii spune lu’ Jack c-ar da orice sa-si vada baiatul. "Macar o luna-doua", face ea pisicos catre Jack (Jack?). Baiatul lui Jill e Billy. Jack e barbatul. Barbatul cu b mare. Cu B. Simte nevoia viscerala de a o proteja pe Jill. Jill e femeia. Femeia cu f mare. Cu F. La ea in buletin, codul numeric personal incepe cu 2. Pe cand la Jack - cu 1. Jack e puternic si viguros. Jill are nevoie de forta lui Jack. Jack ii promite el cu mana pe inima, in acelasi timp demn si sofisticat, cracit pe scaunul pufos al unui restaurant de lux, rezemat si sigur pe el, c-o va ajuta sa-l vada pe Billy.
Aici oftez. Ce bine e sa ai parte de oameni buni in preajma ta!

O fata are un tata idealist. Pe tatal idealist al fetei il cheama Brock. Fata nu l-a vazut pe tatal ei pe nume Brock niciodata. Nu stie decat atat: ca Brock e manat in viata de cele mai inalte principii morale. Brock vrea sa salveze lumea si sa dea de mancare la saraci. Ptiu! Ce oameni buni in serialul asta! A! Si inca ceva: fata lui Brock care n-a avut noroc in viata. Atat.
Aici oftez iar.

Chet lucreaza la compiutar. Chet are o privire de om rau. Imi dau seama ca in pieptul lui bate o inima de piatra. Chet n-are suflet. Chet are cucuta. Brrr! Ce rau e Chet! Ea il priveste cu frica din spate in timp ce-i amesteca o ceasca de ceai. Il priveste cu frica, dar si cu o oarecare vitejie. O vitejie hranita cu ura. Ramona. Ramona vrea sa-i faca seama lui Chet. Chet nu vede cand Ramona ii toarna nu-stiu-ce in ceai. Chet e siret. Chet e un pisicher. Un mare pisicher! Ramona isi ia inima ei infricosata in dinti si-i da lui Chet ceaiul. Tensiunea e maxima. Eu am uitat sa mai respir. Doamne, in sfarsit, se face dreptate! Chet moare, iar ea o sa traiasca frumos si pur, asa cum merita, asa cum a lasat bunul si inimosul Dumnezeu! Dar vai! Chet e vigilent. Chet miroase ceaiul. Chet se oftica pe Ramona si o pune sa bea ea ceaiul. Hiiii! Cum se intoarce roata destinului!

Plateste Ramona cu viata intentia ei marsava de a-l omori pe Chet? Sfarsitului unuia dintre multele mii de episoade ale serialului fara de sfarsit, "Tanar si nelinistit".

×
Subiecte în articol: arte chet jack