x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Petrecere - Aniversare in alb-negru

Petrecere - Aniversare in alb-negru

de Cristina Ologeanu    |    14 Sep 2006   •   00:00
Petrecere - Aniversare in alb-negru

TVR a sarbatorit implinirea a 50 de ani. La petrecerea din curtea institutiei, din Calea Dorobantilor, au participat peste 1.000 de invitati.

Pentru marcarea celor cinci decenii de existenta, televiziunea publica a dat o mare petrecere in aer liber construita pe ideea trecerii de la alb-negru la color. Drept urmare, toti invitatii au fost politicos rugati sa se imbrace in alb si negru. Peste o mie de personalitati din toate domeniile: actori, sportivi, cantareti, politicieni, vedete tv au venit sa ciocneasca un pahar cu sampanie in cinstea primei televiziuni a romanilor.

SFERTUL ACADEMIC. Si, pentru ca televiziunea publica, teoretic, este independenta din punct de vedere politic, la aniversare au fost invitati politicieni din toate partidele. Printre acestia s-au numarat: Bogdan Olteanu (presedintele Camerei Deputatilor), Varujan Vosganian, Corneliu Vadim Tudor, Monica Macovei, Mona Musca, Mihai Razvan Ungureanu, Constantin Balaceanu Stolnici, Radu F. Alexandru s.a. A venit chiar si presedintele tarii. La 15 minute dupa acesta si-a facut aparitia si premierul. Cei doi nu au ratat ocazia de a face o "baie de multime". Basescu a spus ca prima amintire legata de televiziunea nationala se refera la emisiunea "Drumuri europene". Tudor Giurgiu, presedintele director general al TVR, ne-a asigurat ca, desi au participat multi politicieni, evenimentul nu are nici o legatura cu politica.

NUME SONORE. Petrecerea a fost "pigmentata" cu proiectii pe ecranele uriase, instalate in curtea TVR, cu imagini din arhiva, coloana sonora fiind asigurata de piese celebre din perioada de inceput a televiziunii publice. Invitatii au avut parte de un spectacol inedit sustinut de un grup de artisti francezi. La petrecerea TVR 50 au participat, printre altii, Lucian Mandruta, Gabriela Vranceanu-Firea, Octavian Bellu, Maria Olaru, Florin Piersic, Alexandru Arsinel, regizorul Andrei Zinca, Ducu Bertzi, Tudor Caranfil, membri ai grupului Divertis, Virgil Iantu, Leslie Hawke, vedetele TVR din noua si vechea generatie.

×
Subiecte în articol: arte