x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pictură pe iPad expusă de Alina Teodorescu. “Blind Eyed Choice”, la Galateca: 3-6 octombrie

Pictură pe iPad expusă de Alina Teodorescu. “Blind Eyed Choice”, la Galateca: 3-6 octombrie

de Cristiana Stamatescu    |    01 Oct 2013   •   19:58
Pictură pe iPad expusă de Alina Teodorescu. “Blind Eyed Choice”, la Galateca: 3-6 octombrie
Sursa foto: Picasa

Artista Alina Teodorescu, susţinută de Intact Media Group, va vernisa la 3 octombrie, ora 19:00, la Galeria Galateca, expoziţia “Blind Eyed Choice”. Aceasta este prima expoziţie personală organizată în România de artistă, iar publicul poate vedea lucrările până la 6 octombrie.

“Blind Eyed Choice” reprezintă continuarea expoziţiei de mare succes “What? About You”, care a avut loc în luna iunie a acestui an la Beirut, Liban, curatorul evenimentului alegând lucrările Alinei atât pentru calitatea lor artistică, cât şi pentru metodele inovative pe care artista le foloseşte.

Arta Alinei Teodorescu este o explorare a percepţiei la nivel de persoană a ceea ce este real, obiectiv versus realitatea subiectivă văzută, trăită şi înţeleasă de fiecare dintre noi. În ce constă esenţa operei sale? Deşi este un jurnal personal în imagini, lucrările oferă în acelaşi timp privitorului posibilitatea de a se identifica cu ele şi a-şi crea propria naraţiune.

Potrivit Alinei Teodorescu, titlul expoziţiei “Blind Eyed Choice” interoghează tema încrederii în propria percepţie faţă de tot ce ne înconjoară şi ni se întâmplă. “Lucrările mele sunt doar deformarea realităţii din perspectiva mea la acest moment din viaţă, ca un experiment a ceea ce se poate exprima în culori şi reprezentări grafice, fără restricţii de moralitate sau confidenţialitate ca în cazul altor tipuri de artă. Interacţiuni, celebritate, jocuri şi cinism, la graniţa dintre real şi ireal...”, spune artista.
Astfel, Alina Teodorescu îşi desfăşoară întregul arsenal estetic, utilizând spaţiul ca element constitutiv al ansamblului. Fie că este vorba de printuri digitale ale desenelor realizate pe iPad după modelul lui David Hockney sau acrilice aplicate cu delicateţe pe materiale compozite, lucrările vibrează în acelaşi ritm. Aceste compoziţii, fragmente din experienţe personale ale artistei, migrează de la un format la altul, invitând privitorul să se lase purtat într-un univers fascinant, ce îndeamnă la introspecţie.

Vor fi expuse o serie de lucrări în tehnici mixte, de la pictura pe pânză până la animaţie, toate având ca bază compoziţii schiţate spontan pe iPad, asemenea unor pagini de jurnal, şi anume: 10 bucăţi acrilic pe pânză, 18 bucăţi compoziţii digitale printate pe hârtie fotografică în ediţii de 4, 4 bucăţi acrilic pe hârtie, 1 animaţie.
Născută în 1982, Alina Teodorescu a studiat designul şi arhitectura la Bucureşti şi Milano. În prezent trăieşte şi lucrează la Londra, unde a absolvit cursurile renumitului institut de artă Sotheby’s, consacrându-se în ultimii ani exclusiv artei, descoperind noi moduri de exprimare în pictură pe pânză şi în spaţiul digital. Artista pregăteşte expoziţii la Bangkok, Berlin, Tel Aviv, Hong Kong, Londra.

×
Subiecte în articol: Alina Teodorescu