x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Picturi de Ion Andreescu, Nicolae Toniza şi Nicolae Grigorescu scoase la licitaţie

Picturi de Ion Andreescu, Nicolae Toniza şi Nicolae Grigorescu scoase la licitaţie

03 Iul 2015   •   15:39
Picturi de Ion Andreescu, Nicolae Toniza şi Nicolae Grigorescu scoase la licitaţie

Lucrări de Ion Andreescu, Nicolae Tonitza şi Nicolae Grigorescu se numără printre loturile licitaţiei AraArt ce va avea loc la Casa Capşa, pe 15 iulie, informează un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Printre tablourile prezentate în licitaţia AraArt se numără "Pădurea de fagi", semnată de Ion Andreescu şi evaluată la preţul de pornire de 30.000 de euro. Alături de Andreescu, Licitaţia AraArt mai aduce în atenţia iubitorilor de artă o lucrare a lui Nicolae Grigorescu - "Viţei la adăpat" - evaluată la preţul de 10.000 de euro.

O altă lucrare scoasă la licitaţie - "Cu vaca la păscut" de Ştefan Luchian - a fost evaluată la suma de 4.000 de euro. Licitaţia AraArt aduce în prim-plan şi "Casa din Brebu", semnată de acelaşi artist şi evaluată la 40.000 de euro.

Licitaţia va mai găzdui şi opere semnate de Nicolae Tonitza, fie înfăţişând reconstituiri ale chipului de altădată al farmecului de la malul mării, în lucrarea "Case din Mangalia Veche", lucrare evaluată la suma de 8.000 de euro, fie înfăţişând candoarea copilăriei prin portretul fiului său, "Petru", parte dintr-o serie de tablouri cu toţi copiii săi.

Lucrarea "Petru" este scoasă la licitaţie pentru suma de 9.000 euro. În total, Tonitza este prezent în Licitaţia AraArt cu şase tablouri, printre care se numără "Flori în ulcică albastră", la preţul de pornire de 18.000 de euro.

În aceeaşi notă a picturilor ce înfăţişează delicateţea şi explozia de culoare a buchetelor de flori, merită menţionată şi lucrarea lui Octav Băncilă intitulată "Crizanteme", evaluată la 6.000 de euro.

În licitaţie se regăseşte şi pictura "Melancolie", semnată Theodor Aman, la preţul de pornire de 26.000 de euro.

×
Subiecte în articol: arte plastice