x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Problema lui "dup-aia"

Problema lui "dup-aia"

de Luiza Moldovan    |    28 Iun 2007   •   00:00

C(RAMPE)
Domnul Cioroianu nu ştiu ce are lumea cu dumnealui că e atăta un băiat de bun care este şi foarte inţelept şi are anvergură şi e garson dintr-o bucată, să moară Tzak şi Pak. Mie-mi place de Cioroianu şi o să-l apăr cu trupul meu nemernic pe domnul Cioroianu dacă e nevoie de ceva.


C(RAMPE)
Domnul Cioroianu nu ştiu ce are lumea cu dumnealui că e atăta un băiat de bun care este şi foarte inţelept şi are anvergură şi e garson dintr-o bucată, să moară Tzak şi Pak. Mie-mi place de Cioroianu şi o să-l apăr cu trupul meu nemernic pe domnul Cioroianu dacă e nevoie de ceva. Şi chiar şi cu sufletul, dacă-mi fac rost de el pănă cănd o să aibă Cioroianu prablăms. Motivul pentru care vreau eu să-l apăr pe Cioroianu este. Următorul. Cioroianu in primul şi-n primul rănd că e un exemplu de fericită imbinare a unor calităţi rare, dintre care enumerăm următoarele. Două puncte. Ăăăă... ăăă... ăăă. Şi dacă mai e nevoie de vreun argument, vin imediat şi adaug că DOMNUL Cioroianu (că n-am făcut armata impreună, da? deci da?) găndeşte foarte frumos despre doamne, ceea ce eu, in calitate de găină, mă plec fără reticenţă. Cu guriţa aia a dumnealui, domnul Cioroianu a spus că unei doamne ii spui "da" de la bun inceput, da’ dup-aia, dacă-i spui numai "da", s-ar putea să fie dezamăgită. Ceea ce chiar aşa şi e.


Bine, că eu nu inţeleg ce e aia "dup-aia". Ce delimitează "dup-aia". Ce este pănă "aici" şi pe urmă e "acolo". Prin extensie, ce este pănă "acum" şi pe urmă e "dup-aia". Interesant om şi Cioroianu ăsta, că uite ce probleme ridică dumnealui. Iată, de exemplu, problema lui "dup-aia". "Dup-aia" crecă vrea să zică "după aia", adică după "fata aia" care nu merită respectul lui şi atunci ii zice "aia", adică să-i diminueze din personalitate, s-o turtească. Deci neapărat trebuie să mai fie o "aia" ca să fie o "dup-aia". Cred eu, cel puţin. Foarte, foarte interesant tip Cioroianu şi plăcut de vorbit cu el, mai ales cănd uite ce dileme ridică la filé... ăăă... la fileu. Şi, "dup-aia", revenind, vorbeşte (şi deci şi găndeşte!!!) foarte frumos despre doamne, cărora chiar nu trebuie să le spui "da" mereu. Le mai spui şi... le mai spui şi... şi... in fine, tot ce-ţi trece ţie prin cap, care nu este un simplu "da", că se supără doamnele şi-ţi dau cu făcăleţu-n cap dacă le spui numai "da" mereu.


Unei doamne ii mai dai şi un cap in gură, ceea ce e respectabil şi demn de băgat la căpăţănă pentru toată lumea, nu numai pentru generaţiile viitoare de miniştri de Externe şi de tractorişti. Unei doamne ii dai cu făcăleţu-n cap că n-au ieşit bine tăiţeii de casă, ceea ce realmente inţeleg (pentru că, acuma pe bune, cine poate să mănănce tăiţei naşpa?). Unei doamne ii mai spui şi "fă, doamnă", ca să nu şi-o ia in cap de prea mult bine. Că dacă-i spui "da" mereu s-ar putea să se-ntoarcă roata şi să-ţi dea ţie doamna cu făcăleţu-n cap, ceea ce ministrul de Externe nu doreşte, că vrea să-i stea părul bine cănd o să se mai vadă data aviatoare cu doamna Rice. Doamna Rice care ar face bine să mai tacă din gură cănd vorbeşte (cu) Cioroianu, că uite ce probleme ii naşte in ţară, de care ea habar n-are, dar despre care vorbim noi "dup-aia".

×
Subiecte în articol: arte cioroianu spui dup-aia