x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Radio News FM, breaking-news

Radio News FM, breaking-news

de Adrian Vaduva    |    19 Noi 2007   •   00:00
Radio News FM, breaking-news

News FM, primul radio de breaking-news din Romănia, işi are astăzi lansarea oficială. De-acum, locuitorii Capitalei vor fi la curent cu absolut tot ceea ce se intămplă in oraşul lor, de la starea vremii la cum se desfăşoară traficul in momentul respectiv.


News FM, primul radio de breaking-news din Romănia, işi are astăzi lansarea oficială. De-acum, locuitorii Capitalei vor fi la curent cu absolut tot ceea ce se intămplă in oraşul lor, de la starea vremii la cum se desfăşoară traficul in momentul respectiv.

News FM poate fi recepţionat atăt pe frecvenţa 89.0 MHz, căt şi pe internet. Este postul de radio caracterizat de un singur cuvănt: Ştire. Aşadar din jumătate in jumătate de oră, cele mai noi informaţii ajung in casele ascultătorilor, iar in cazul unor evenimente deosebite programul va fi intrerupt. Douăzeci şi doi de jurnalişti sunt gata să meargă in orice moment acolo unde se desfăşoară un eveniment demn de a fi luat in seamă de către bucureşteni. De asemenea, News FM beneficiază şi de sprijinul logistic oferit de "sora mai mare", Antena 3. "Este un post de ştiri, insă nu in genul clasic al cuvăntului. Se merge pe ideea de breaking-news, ştiri de ultimă oră care intrerup programul in orice moment", ne-a declarat Rareş Aniţa, managerul postului. Intr-o lume in continuă schimbare, in care oamenii sunt tot timpul in mişcare, ştirile concentrate bazate pe conceptul "news to use" (ştiri utile) sunt cele care fac diferenţa. Iar aceasta este doar unul dintre aspectele care diferenţiază News FM de concurenţii săi. Targetul postului este unul urban, cu vărste cuprinse intre 25 şi 45 de ani, genul de public ocupat şi activ cu puţin timp liber care apreciază informaţia scurtă şi concisă.


PROGRAM. Principiul redacţiei este: "Dacă n-ai ceva util sau inteligent de spus pe post, mai bine taci şi pune o melodie". Şi dacă tot am ajuns aici, trebuie menţionat faptul că şi muzica este "specială", după cum spune chiar directorul postului: "Este un british pop rock cu accente de clasic rock. Seamănă puţin cu Virgin Radio din Marea Britanie". De altfel, de la oara 22:00, va fi o emisiune specială, in care se poate asculta fie albumul unui mare artist sau o biografie a unei mari personalităţi. Mai mult, se poate asculta muzică dintr-un anumit an sau a unui anumit eveniment. Realizatorul acestei emisiuni este Bogdan Niculescu.


Principalele emisiunii ale News FM sunt: Matinalul cu Anca Florea, de luni pănă vineri de la 7:00 la 10:00. "Fine morning news la News FM." De la 10:00 la 13:00, urmează "News&Fun" cu Lucian Moga. După-amiază intră Vlad Petreanu (16:30-17:30) cu o emisiune despre bloguri şi bloggeri, o premieră pe piaţa radio din Romănia, unde vor fi şi invitaţi. "Manafu este primul oaspete a lui Vlad", ne-a dezvăluit Aniţa. De la 18:00, timp de o oră urmează "Traficanţii", realizată de Mircea Badea şi destinată tuturor celor prinşi in trafic. Va fi o emisiune interactivă, cu telefoane in direct, in care oamenii pot suna şi spune ce probleme au. In week-end urmează Andreea Berecleanu şi Dan Capatos, care vor intra in emisie intre orele 11:00-13:00. "Este o emisiune de ştiri mondene realizată insă pentru un public de calitate. Va fi un high-life, comentat in fiecare săptămănă de cei doi", a mai adăugat managerul postului.


CARACTERIZARE
"Este un post de ştiri, insă nu in genul clasic al cuvăntului. Se merge pe ideea de breaking-news, ştiri de ultimă oră care intrerup programul in orice moment"
Rareş Aniţa - managerul News FM

×
Subiecte în articol: arte news