x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Reality-show periculos: "Insula condamnatilor"

Reality-show periculos: "Insula condamnatilor"

03 Iun 2004   •   00:00
Reality-show periculos: "Insula condamnatilor"

V-ati gandit vreodata ca fosti puscariasi pot deveni vedete tv? Se pare ca da, daca producatorii televiziunilor americane ar fi raspuns pozitiv solicitarilor lui Michael Stevens, cel care a avut ideea "originalului" show "Danger Island".

ADRIANA PADURARU

"...Trageti perdelele, blocati-va usile si adunati-va in fata televizoarelor pentru a urmari cel mai tare show de televiziune care a existat vreodata!" Cam asa suna prezentarea de pe pagina oficiala a concursului.

Terorizati pe o insula pustie

Dar in ce consta acesta? Ei bine, lui Michael Stevens i-a venit ideea de a transforma 12 fosti condamnati (sase femei si sase barbati) in vedete. Concurentii erau dusi pe o insula pustie, unde erau terorizati de un "Vanator". Premiul pus la bataie era de un milion de dolari, bani care erau donati ultimei victime a castigatorului, si o bursa de 50.000 de dolari pentru copiii invingatorului, pentru ca acestia sa nu urmeze "exemplul" parintelui. Din nefericire pentru initiatorul acestui reality-show, nici unul dintre posturile de televiziune din Statele Unite nu au acceptat propunerea lui, iar "Danger Island" a ramas la stadiul de proiect. Ramane de vazut daca pe viitor se va gasi cineva care sa-l puna pe "sticla".

Puscariasi pe post de vedete Spectacolul "Danger Island" se dorea a fi un show saptamanal de o ora, in care concurentii sa fie tot timpul presati si urmariti de un "Vanator", pentru ca ei sa-si dea seama cum este sa fii victima si sa se recompenseze fata de cei pe care i-au "praduit". Cei care doreau sa se inscrie la concurs trebuiau sa-si fi ispasit pedeapsa si perioada de eliberare conditionata si nu trebuiau sa fi fost acuzati de crima, viol sau molestare de minori. De asemenea, concurentii trebuiau sa aiba cel putin un copil, sa nu aiba probleme cu alcoolul sau drogurile si sa fie sanatosi "tun" din punct de vedere fizic si mental.

Controverse

Daca nimeni nu s-a incumetat sa puna in aplicare planul lui Stevens, acesta a renuntat la proiect dupa atentatul din 11 septembrie 2001. Insa continua sa spere ca in cele din urma "Danger Island" va intra pe piata. "Era imposibil in acea perioada, cand oamenii erau bulversati, sa mai insitam in a realiza show-ul. Dar eu cred ca acele vremuri au trecut", a adaugat el.

Criticile in legatura cu acest nou reality-show au aparut imediat dupa ce Michael Stevens si-a anuntat intentiile. Multi erau contrariati de faptul ca in timp ce un sezon "Big Brother" in Statele Unite a fost compromis dupa ce s-a aflat ca unii dintre participanti aveau cazier, vine cineva cu ideea de a-i transforma pe rau-facatori in "eroi" de reality-show. Altii sunt de parere ca astfel ne vom intoarce in timp, cand executiile publice erau adevarate spectacole. Si ca, desi este o simpla idee de show, in care, ce-i drept, nu are loc nici o executie, poate in viitor vom asista "live" la asemenea scene.

PREMII

Marele premiu de un milion de dolari nu va fi inmanat concurentului desemnat castigator, ci ultimei sale victime. Totusi, pe site-ul de promovare al reality-showului exista si o lista de "beneficii" pentru invingator:
  • o bursa scolara in valoare de 50.000 de dolari pentru copii;
  • oportunitatea de a arata tuturor ca face tot posibilul sa devina un alt om;
  • posibilitatea ca oamenii sa-i vada noua fata si sa fie inclus in programele speciale de reabilitare.
  • ×
    Subiecte în articol: arte