x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Recuperarea istoriei - "File din procesul comunismului"

Recuperarea istoriei - "File din procesul comunismului"

04 Aug 2004   •   00:00

In colectia editurii "SCARA" a vazut lumina tiparului cartea "File din procesul comunismului", care poarta semnatura lui Traian Popescu.

Lucrarea reuseste sa surprinda momentele importante din evolutia comunismului in lume, iar evenimentele sunt consemnate obiectiv, prin reproducerea articolelor aparute in presa vremii, atat in ziarele de centru si de dreapta, cat si cea procomunista, asa numita "presa de Sarindar".

"Cartea de fata, marturiseste autorul in prefata lucrarii, doreste sa ofere cititorului cateva repere cronologice socotite de noi ca semnificative si demne de luat in consideratie pentru cei care vor dori sa declanseze un proces istoric si simbolic in acelasi timp, al cataclismului care a implicat toate natiunile lumii si care nu a fost - asa cum se mai incearca sa se acrediteze ideea - un produs exclusiv al sovietismului rusesc". Cartea se gaseste la librariile "Noi" (Sala Dalles), SC "SUPER STEEL" (Piata 1 Mai) si "ASE" (Str. Biserica Amzei).

Autorul lucrarii, Traian Popescu, este unul dintre putinii supravietuitori ai experimentului Pitesti. Fostul detinut politic a compus intre zidurile inchisorii trei simfonii. Orchestrate dupa Revolutie, doua dintre ele i-au fost cantate in concert, la Bucuresti si Galati, de corul filarmonicii "George Enescu" si Orchestra Nationala Radio. Singura lui durere este ca nu a reusit sa i se cante si a treia lucrare simfonica, "Patimile si Invierea Domnului", compusa in Aiud. Nu are banii necesari pentru a da viata unui vis din inchisorile comuniste. Aceia dintre dumneavoastra care vor si pot sa sprijine acest demers sunt rugati sa ne contacteze. (Adriana Oprea-Popescu)

×
Subiecte în articol: arte