x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Reţeaua de socializare a strălucit la Globuri

Reţeaua de socializare a strălucit la Globuri

de Adriana Vaduva    |    17 Ian 2011   •   08:33
Reţeaua de socializare a strălucit la Globuri
Sursa foto: /Reuters

Asociaţia Presei străine de la Hollywood a desemnat duminică seară câştigătorii ediţiei cu numărul 68 a Galei de decernare a Globurilor de Aur. Deşi era pe locul doi în topul nominalizărilor (şase), pelicula “Reţeaua de socializare”, în regia lui David Fincher, a primit patru Globuri: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloană sonoră. Filmul prezintă etapele creării celei mai importante platforme de socializare, avându-l ca personaj central pe fondatorul acesteia, Mark Zuckerberg.

De altfel, sora lui Mark Zuckerberg, Randi, directorul de marketing al companiei, a postat în timp real fotografii şi impresii de la gală pe pagina oficială de Facebook a Premiilor Globul de Aur.
Filmul cu cele mai multe nominalizări (şapte), “The King’s Speech”, a obţinut o singură distincţie, pentru cel mai bun actor în rol principal dramatic: Colin Firth. Un alt “contracandidat”, “The Fighter”, nu a obţinut decât două premii din cele şase nominalizări primite: Christian Bale şi Mellisa Leo pentru rolurile secundare. “Black Swan” a pornit la drum cu patru nominalizări, dar nu a primit decât o singură distincţie pentru prestaţia impresionantă a lui Natalie Portman în rolul unei balerine nevrotice. De altfel, Portman şi Firth sunt daţi mai mult ca sigur câştigători şi la Oscaruri, majoritatea criticilor de specialitate considerând că nici unul dintre cei doi nu are un concurent pe măsură. “Inception”, cu Leo Di Caprio în rol principal, nu a primit nici un Glob.

Cel mai bun film de comedie/ musical a fost desemnat “The Kids are Alright”, de Lisa Cholodenko. De altfel, protagonista, Annette Benning, a obţinut şi distincţia pentru cea mai bună prestaţie feminină. În timp ce Paul Giamatti (“Barney’s Version”) a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol principal de comedie/ musical. Aşa se face că Johnny Depp nu a primit nici un Glob de Aur, deşi fusese nominalizat atât pentru rolul din “The Tourist”, cât şi pentru cel din “Alice in Wonderland”.
Românii au fost lipsiţi de bucuria obţinerii unui Glob de Aur. Filmul “Concertul”, al lui Radu Mihăileanu, a pierdut în favoarea producţiei daneze “A Better World” în competiţia pentru Cel mai bun film străin. Premiul pentru cea mai bună animaţie a revenit “Toy Story 3”, iar Robert de Niro a primit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.

Cei mai buni din televiziune
n) Cel mai bun serial de televiziune-dramă: “Boardwalk Empire” (HBO)
n) Cea mai bună actriţă în rol principal dramă: Katey Sagal (“Sons of Anarchy”);
n) Cel mai bun actor în rol principal – dramă: Steve Buscemi (“Boardwalk Empire”);
n) Cel mai bun serial – comedie/musical: “Glee” (20th Century Fox Television);
n) Cea mai bună actriţă în rol principal – comedie/musical: Laura Linney (“The Big C”);
n) Cel mai bun actor în rol principal – comedie/musical: Jim Parsons (“The Big Bang Theory”);
n) Cea mai bună miniserie tv: “Carlos”;
n) Cea mai bună actriţă într-un film tv: Claire Danes (“Temple Grandin”);
n) Cel mai bun actor într-un film tv: Al Pacino (“You Don’t Know Jack”);
n) Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Jane Lynch (“Glee”);
n) Cel mai bun actor într-un rol secundar: Chris Colfer (“Glee”).



 

 

 

×
Subiecte în articol: globurile de aur golden globe