x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Rock la Becker Brau Live Music

Rock la Becker Brau Live Music

27 Apr 2007   •   00:00
Rock la Becker Brau Live Music

Fără fiţe /Incă un club pe harta Bucureştiului
Inspirat de Hard Rock Cafe din Miami, Christi Becker a reamenajat fosta discotecă Why Not intr-un club rock care va găzdui orice eveniment muzical live de ţinută.

Fără fiţe /Incă un club pe harta Bucureştiului

Inspirat de Hard Rock Cafe din Miami, Christi Becker a reamenajat fosta discotecă Why Not intr-un club rock care va găzdui orice eveniment muzical live de ţinută. După Frank Gambale, aici vor concerta Yngwie Malmsteen şi mulţi alţii. Alex Revenco in această seară are loc inaugurarea clubului Becker Brau Live Music, unde la ora 22:30 va avea loc un concert susţinut de Christi Becker & Asha. Becker Brau Live Music se află in clădirea fostei discoteci Why Not şi, potrivit lui Christi, "este un loc care va găzdui orice eveniment muzical live de ţinută", unde deja a cantat "profesorul" Frank Gambale şi urmează să vină o serie de chitarişti de faimă mondială, precum Yngwie Malmsteen, Michael Schenker sau Uli John Roth, dar şi unul dintre cei mai mari chitarişti romani din toate timpurile, Sorin Tudoran, stabilit in Germania.

STRATOCASTER. Om de afaceri pasionat de muzica rock, Becker a fost (in anii '60) printre primii chitarişti din Romania care au avut in "dotare" o chitară Fender Stratocaster. La inceputul anilor '70 a avut "cateva tentative" de a intra in grupul Scorpions, rămanand cu foştii (şi actualii) componenţi prieten pe viaţă. Inspirat de clubul Hard Rock Cafe din Miami ("mamă, ce mult imi plăcea cand vedeam Fenderul ăla uriaş luminat") Christi a incercat să facă ceva asemănător in noua locaţie, ce urmează să sufere şi alte transformări, pană va ajunge pe placul lui. Printre altele, la subsol va fi construită o (nouă) fabrică de bere, in interior va fi o berărie, in faţă va fi amenajată o terasă etc. Dar cel mai important lucru este că in Bucureşti vom avea incă un spaţiu in care toţi cei care iubim muzica live ne vom da intalnire la un rock şi o bere de calitate.
Asha,live in Reichstang
Laurenţiu Guran - solist vocal, Ştefan Orfescu - chitară, Marius Mirea - chitară bas Michael Massier - clape şi Ionuţ Şerbana - tobe alcătuiesc trupa Asha, care la inceput s-a numit Saga. Toţi componenţii au la activ "stadii de pregătire" in grupuri cunoscute precum Parlament, Talisman, Schimbul 3 sau Mircea Rusu Band. In 2004 au filmat videoclipul "A...na", avand parte de o regie deosebită şi o imagine excepţională. A urmat lansarea primului album "Asha... incepe" şi al doilea clip, "Inima n-ascultă". In decembrie 2006, după ce a concertat la Kiev, la invitaţia Ambasadei romane din Ucraina, trupa Asha a fost invitată in Germania să susţină un concert la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naştere a doamnei Susanne Kastner, vicepreşedinte al Bundestagului. Cu acel prilej, trupa Asha a cantat chiar in incinta fostului Reichstang din Berlin, unul dintre simbolurile ce marchează istoria Germaniei.

×
Subiecte în articol: live becker rock culture club