x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Roman de gare” al regizorului Claude Lelouch, în avanpremieră, la Bucureşti

“Roman de gare” al regizorului Claude Lelouch, în avanpremieră, la Bucureşti

25 Mar 2008   •   00:00

Sosit la Bucureşti pentru a-şi prezenta în avanpremieră cel mai recent film, "Un roman de duzină / Roman de gare", regizorul Claude Lelouch a declarat că, odată cu acestă producţie, a încercat să se întoarcă la temele abordate la începtul carierei sale, acum 50 de ani. "Filmul acesta se vrea a fi o reluare a temelor pe care le-am abordat acum 50 de ani.

Sosit la Bucureşti pentru a-şi prezenta în avanpremieră cel mai recent film, "Un roman de duzină / Roman de gare", regizorul Claude Lelouch a declarat că, odată cu acestă producţie, a încercat să se întoarcă la temele abordate la începtul carierei sale, acum 50 de ani. "Filmul acesta se vrea a fi o reluare a temelor pe care le-am abordat acum 50 de ani. Am vrut să văd dacă am făcut anumite progrese (...). În acelaşi timp, propun şi nişte controverse celor care m-au contestat", a declarat, citat de Mediafax, regizorul, adăugând: "Castingul este chiar miezul filmului şi a fost dificultatea principală. (...) Eu am căutat să interesez nişte actori despre care să nu ghicim de la început că vor avea o poveste de iubire. Cred că fizicul are o imporanţă prea mare în zilele noastre şi, de aceea, suferim o dezamăgire".

 

 

"Un roman de duzină/ Roman de gare" cuprinde o serie de personaje şi o axă temporală care balansează în diverse momente ale acţiunii, lăsând spectatorul să ghicească care sunt relaţiile dintre protagonişti. Fanny Ardant joacă rolul scriitoarei de succes Judith Ralitzer, ale cărei celebre romane ar putea fi scrise de către un ucigaş în serie, cunoscut ca "Magicianul". Filmul este deschis cu o secvenţă în care poliţia o interoghează cu privire la relaţia ei cu acesta. Un alt personaj, coafeza Huguette, interpretată de Audrey Dana, se urcă în maşină cu un străin pe care îl cunoaşte într-o benzinărie. Despre cea mai recentă producţie a sa, Lelouch "Un roman de duzină", el a declarat că este "un film despre creaţie, despre cum se scrie o poveste". "Mi se pare că munca unui regizor se aseamănă foarte mult cu munca unui jurnalist. Cred că cinematografia este un melanj de genuri – ador amestecurile de genuri – amestec poveştile de dragoste, creaţia, muzica. Am încercat să realizez ricoşeuri ale unor genuri asupra celorlalte, filmul să se asemene cât mai mult cu viaţa", a explicat el. Filmul, distribuit de Glob Com Media, va avea premiera în România pe 28 martie. (R. D.)

×
Subiecte în articol: arte roman