x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sa nu ne pierdem cu firea

Sa nu ne pierdem cu firea

de Luiza Moldovan    |    23 Iun 2005   •   00:00

Revenim cu amanunte de pe platourile de filmare ale, nu-i asa, oteve, oteve, bucuria tarii e ...

Revenim cu amanunte de pe platourile de filmare ale, nu-i asa, oteve, oteve, bucuria tarii e, multam mult pentru atentie, stimati telespectatori, oameni buni, oameni cumsecade, oameni blazati, neascultatorilor, ignorantilor, uratilor, pocitaniilor si bocciilor, as dori sa va anunt pe aceasta cale ca emisiunea matinala a amintitei televiziuni intra intr-un, nu-i asa, binemeritat concediu de odihna. I-ha, sa fie primit!

Ma bucur pentru cei doi moderatori, dar mai ales, ma bucur pentru dumneavoastra, pentru ceilalti oameni, pentru aceasta lume buna, pentru armonia universala, pentru "nu rupeti florile, copii/ ca si ele este vii/ si cum tu esti pui de om/ ele este pui de pom", pentru pacea-ntre popoare, pentru dezarmarea nucleara, ma bucur chiar si pentru oamenii cu imaginatie bogata, ba chiar si pentru cei fara imaginatie deloc... intr-un cuvant, ma bucur pentru noi, pentru toti, ca si noi suntem oameni, ce mama ma-sii?

Oameni buni, sa nu ne pierdem cu firea. Stiu ca, cel putin acum, la inceput, vestea a cazut ca un topor peste un cap de pui abia iesit din ou. Stiu ca abia va retineti lacrimile, de teama sa nu va stricati machiajul. Stiu c-o sa stati ore in sir in fata oglinzii intrebandu-va cu ce-ati gresit, ce Doamne iarta-va ati facut asa de naspa ca sa aveti parte de un asemenea tratament din partea celor doi oameni fara inima? Stiu ca diminetile dumneavoastra vor fi insipide multa vreme de-acum incolo (chiar, cam cat asa?, ca sa stiu). Mie-mi spuneti?

Mai, oameni buni, acuma pe bune! Sa-i lasam si pe ei sa se hodineasca, sa-si incarce bateriile, la munte, la mare, in orice-mprejurare, sa mai iasa din aerul asta coclit de Bucuresti, sa se aeriseasca la creieri, ca pe urma tot noi o s-avem de beneficiat! Tot noi o sa le multumim ca exista.

Ganditi-va! Noi si noi dimineti cu invitati-surpriza v-asteapta. Cu muzica buna si antren. Cu distractie si, nu-i asa, rafinament. Vom hauli si ne vom simte bine. Ne vom hahai si ne vom delecta. Ne vom... dar ce sa mai zic... ati prins spilu’.

Pana atunci, va propunem un potpuriu de reclame, una mai misto decat alta. Am retinut una pe care n-o mai vazusem pana ieri dimineata. E la o agentie de turism. Se aude o voce din off, de mascul la pubertate, care zice chiar asa: "ior exclusiv tur opareitar prizents". Tan-tane! Bine, este cunoscut faptul ca la oteve se uita multi englezi si alti vorbitori de limba engleza, deci nu ma mir pentru alegerea inspirata a limbii de, nu-i asa, prizanteisan. Ce mi-a placut mie in mod deosebit a fost ca la sfarsit a dat-o pe limba lui materna si a terminat colosal cu doua cuvinte magistrale: "mistar" si "pitar".

Inca una si ma duc: "te-ai intrebat vreodata care este drumul unei bijuterii"? Si eu. De mai multe ori.
×
Subiecte în articol: arte oameni