x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Săptămâna căsătoriei se bate cu Valentine’s day la Sighişoara

Săptămâna căsătoriei se bate cu Valentine’s day la Sighişoara

de Ionela Gavriliu    |    08 Feb 2011   •   15:56

Căsătoria şi cuplul căsătorit vor fi sărbătorite săptămâna aceasta la Sighişoara, ca o contrapondere la sărbătoarea de Sfântul Valentin. Conform Primăriei Sighişoara, în această săptămână vor fi mai multe concursuri în urma cărora cuplurile căsătorite pot câştiga bilete gratuite la film, cine romantice, tratamente SPA. Pe 14 februarie primarul va oferi câte o sticlă de şampanie şi un tort cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie.

“Căsătoria este o instituţie socială, fundamentală din toate timpurile. Dacă valorile ei sunt ignorate sau batjocorite, se ajunge la proliferarea unor comportamente şi stiluri de viaţă abuzive, distrugătoare, care lasă urme adânci pe termen lung. Ce mai înseamnă astăzi oare căsătoria? Un vis din copilărie? Un contract de maturitate? Un jurământ la biserică sau la primărie? Un angajament pe viaţă luat în faţa rudelor şi cunoscuţilor? O promisiune de fidelitate faţă de partener, de jumătatea ta? Toate la un loc sau doar puţin din fiecare? Şi, totuşi, mai merită să mai defineşti căsătoria «tradiţională», cum ar numi-o unii? (...) Stilul Valentine’s day, al trăirii dragostei de moment, dăunează grav sănătăţii familiale şi sociale. A te angaja într-o relaţie nu poate să se rezume doar la sex”, spune unul din promotorii evenimentului, preotul Emil Marian Ember.

Evenimentul este organizat la iniţiativa Fundaţiei “Rhema”, cu sprijinul Primăriei Sighişoara şi cu participarea Fundaţiei “Veritas” şi se desfăşoară şi în Cluj.

×