x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Saptamanile lui Misu

Saptamanile lui Misu

de Luiza Moldovan    |    14 Dec 2006   •   00:00
Saptamanile lui Misu

Il stii pe Mihai Toader? E un baiat care prezinta stirile la te-ve-re-unu sambata si duminica. Da, da, baiatul ala care pare mereu speriat de bombe. Zici ca sta unul in fata lui mereu si-l avertizeaza ca, daca nu citeste ca lumea, ii arunca in cap cu checi-ap.

Il stii pe Mihai Toader? E un baiat care prezinta stirile la te-ve-re-unu sambata si duminica. Da, da, baiatul ala care pare mereu speriat de bombe. Zici ca sta unul in fata lui mereu si-l avertizeaza ca, daca nu citeste ca lumea, ii arunca in cap cu checi-ap.

Sau il ameninta ca-i pune prompterul pe repede-inainte si, daca nu citeste cursiv in atari conditii, il pune sa faca doua sute de flotari cu greutati in spate. Asa ceva imi inspira privirea lui mereu ingrijorata, care, par un egzamplu, nu seamana deloc cu privirea dragalas-amenintatoare a colegului Cosmin, din timpul saptamanii.

Draga, ce vreau eu sa te intreb pe tine este daca stii cumva ce face Misu Toader in restul saptamanii. Semnul intrebarii, semnul exclamarii, semnul intrebarii. Adica asa:?!? Nu se plictiseste de luni pana vineri? Poate ca se duce la sala… desi nu pare genul sportiv. Sau poate ca scrie. Poate ca citeste foarte mult. Sau poate ca se pregateste pentru sambata, pur si simplu.

Sau, poate ca toata chimia creierului lui e astfel setata incat sa creada ca de luni pana vineri e uichend si abia sambata incepe saptamana. In aceste conditii, nu-mi imaginez ca cineva ar putea sa-i trimita pe mail mesajele alea tematice, in care se accentueaza pe ideea ca lunea e naspa si vinerea e misto, pentru simplul fapt ca, la el, lunea e foarte misto si doar vinerea e naspa, fiindca vine sambata si, na. Cum miroase pentru el lunea? Si ce simtamant deosebit ii da martea? Dar miercurea? Cum simte Misu Toader miercurea? Si cum arata joia din saptamanile lui Misu Toader? Dac-ar fi sa iau ca sistem de referinta mesajele alea tematice care umbla pe net, saptamana lui Misu Toader ar arata asa: lunea e marfa, ca e inceputul saptamanii, martea e supertare, ca e dupa luni, care e inceputul saptamanii, miercurea are un sens anume al ei, pentru ca vine dupa marti, care vine dupa luni, care e misto, pentru ca reprezinta inceputul saptamanii, joia seamana cu un mar inceput si lasat sa se oxideze, iar vinerea e naspa, fiindca e inainte de sambata, care sambata e naspa fiindca na.

Dar ce mai ramane? Nu trece bine sambata, ca vine duminica, zi scurta si misto, in esenta ei, mai ales ca anunta ziua de luni, care este, of cors, cea mai frumoasa zi din saptamana lui Misu. Aveam o diriga in scoala generala care ne dadea teme de scris in functie de cat ne dadeau ceilalti profesori. Daca ceilalti profesori ne dadeau putine teme, avea diriga grija sa ne dea mult la fizica. Daca, dimpotriva, ne incarcau toti cu teme, diriga ne incarca si ea, dar mai putin. Asa as face eu cu Misu. I-as da foarte multe teme de facut, astfel incat sa nu care cumva sa se simta bine in timpul saptamanii, cand noi, ceilalti, ne chinuim. Si duminica i-as da si o lucrare de control. Neanuntata. Eeei, comedie cu palarie!
×
Subiecte în articol: arte sămbătă misu