x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Săracu nenea Orban

Săracu nenea Orban

de Cassa Loco    |    21 Dec 2007   •   00:00
Săracu nenea Orban

Cum e el vănat de presă acum. Că aşa stătea el acum 2 săptămăni la ştirile Antenei 1, alături de Măndruţă, intr-o relaxare vecină cu durerea intr-o anumită parte a corpului, incăt, m-am simţit din nou mic de tot şi luat de prost.

Cum e el vănat de presă acum. Cum e el vănat de toţi oamenii răi, care ii vor răul urăndu-i numa de bine. Că aşa stătea el acum 2 săptămăni la ştirile Antenei 1, alături de Măndruţă, intr-o relaxare vecină cu durerea intr-o anumită parte a corpului, incăt, m-am simţit din nou mic de tot şi luat de prost. Din nou. Cum vorbea el de capete care vor cădea, pentru că, in aspecţiunea d-lui Orban, capu face , capu trage. Cine e răspunzător, işi pierde funcţia. Iar in cazul respectiv, era vorba de cei insărcinaţi cu prima deszăpezire. Cunoaşteţi intămplările de pe prima autostradă. Uităndu-mă aşa la dănsul cum, zefelmitor, dădea din urmeri, sub egida "ce vreţi să fac eu", mă găndeam dacă pe el vremea asta bună nu il poate prinde. Dar nah, minsitru fiind, odată cu premergatoarele SPPiste, ai şi drumul curăţat. Turnat asfalt nou, măturat, şters de praf carosabilu. Că doar tu eşti ministru. Dar uite că ce-i şi al tău e pus deoparte. Zăpada şi skilsurile ministrului in a le conduce, s-au pus de-acord şi i-au jucat ăstuia o festa. Halal festă, acum săracu e sub luneta AK47-ului ziaristic, cu beregata tăiată de calupurile de ştiri care işi incep şi işi termină programul cu Orban. In ultimele zile Orban i-a luat locul Elodiei.

Ce m-a mirat insa, din nou, e că domnia sa şi-a jucat iaraşi acelaşi rol, ridicănd din umeri şi interpretănd senzaţional rolul victimei. După declaraţiile sale inţelegem cu toţii că n-a declarat accidentul imediat datorita unor probleme de familie, unor probleme de sănătate şi unor probleme ministeriale. Păi la căt sunt de perspicac, inteleg că: problemele de familie insemnau alcătuirea rapidă a unei celule de criză, impreună cu amici, prieteni, naşi şi de ce nu fani ai F.C Orban, ca impletirea scenariului ulterior delcarat să fie căt mai credibil ; problemele de sănătate - erau defapt vaporizarea celor 0,1 grame de alcool pe cap de vacă furajată, astfel incăt la umflarea balonului verde, culoarea să işi piardă culoarea ca petele de kechup după ce le speli cu ariel; problemele ministeriale erau defapt invoirea cerută la mai mari pentru rezolvarea celorlalte două.

Aşadar, suntem publicul unui pamflet şi trebuie să luăm spusele oficiale ca atare. Poliţia minte, n-au fost victime, de nins n-a plouat, iar A1 era uscată. Şi nu vă mai supăraţi că suntem luaţi de proşti că unde merge mia merge şi suta. Din păcate nu pe Cotroceni in jos şi nu in condiţiile respective de drum. Lucru pe care Ludo, le-a aflat si el. Păcat că şi alţii. La dracu cu apaturile electronice ale secolului XX. Cum erau ei fotografii ăia la tot colţul. Cum era cameramanu ăla exact vis-a-vis. Cum au apărut pe bloguri, presă şi youtube. tz tz tz..

Craciun Fericit!

×
Subiecte în articol: arte