x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Șase creatoare de bijuterie de artă ‘cartografiază’ frumusețea corpului uman într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Șase creatoare de bijuterie de artă ‘cartografiază’ frumusețea corpului uman într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Aug 2019   •   14:58
Șase creatoare de bijuterie de artă ‘cartografiază’ frumusețea corpului uman într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Expoziția de bijuterie contemporană Mapping Beauty reunește începând cu 21 august 2019 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi creațiile a șase artiste românce selectate de platforma AUTOR. Lucrările explorează corpul uman din perspective foarte personale, iar întregul demers invită privitorul să-și definească propria hartă a conceptului de frumusețe.

“Întâlnirea cu bijuteria de artă este o experiență unică pentru fiecare persoană. Operând dincolo de ornamental, aceste piese ne cheamă într-un spațiu în care atât privitorul cât și cel care alege să le poarte se angajează într-un dialog, unde povestea se re-construiește constant, în funcție de noi și noi factori, ce țin în primul rând de auto-cunoaștere”, a declarat Dan Pierșinaru, Director al platformei AUTOR.

Artistele selectate de platforma AUTOR sunt Alina Carp, Cleopatra Coșulet, Mihaela Cherciu, Teodora Rus, Diana Toboșaru și Carla Szabo. 

”Harta nu se referă astăzi doar la obiectul care ne ajută în orientarea fizică; harta presupune descoperire, explorare, cunoaștere, cartografiere a unor teritorii noi și inedite. Expoziția de bijuterie de artă Mapping Beauty propune interpretarea hărții în această ultimă cheie, îi conferă un sens contemporan și deschide muzeul spre un public nou”, a spus Cristina Toma, Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 21 august la ora 18:00, iar expoziția va fi deschisă până în data de 8 septembrie 2019. Evenimentul este susținut de crama de vinuri Gitana Winery care își propune o renaștere a vinurilor moldovenești.

 

AUTOR este o scenă exclusivistă pentru bijuterie contemporană, întâlniri și concepte. Este un spațiu în care atât abordarea funcțională, dar și cea conceptuală fuzionează dând naștere unui nou mod de înțelege și purta bijuterie. Cu fiecare manifestare definim acel spațiu magic în care se întâlnesc designul, arta și emoțiile.

×