x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Serial - "La urgenta" cu spaga

Serial - "La urgenta" cu spaga

de Cristina Ologeanu    |    27 Sep 2006   •   00:00
Serial  -  "La urgenta" cu spaga

Din aceasta seara, TVR1 va incepe difuzarea serialului "La urgenta", regizat de Andrei Zinca. In prima faza, se vor difuza 15 episoade, fiind posibil ca numarul acestora sa creasca in functie de reactia publicului.

Lansarea oficiala a productiei a avut loc luni seara, chiar pe platourile de filmare unde echipa de actori si-a dat intalnire cu presa in fata careia s-au turnat cateva secvente din serial. Realizat dupa unul dintre scenariile selectionate la concursul organizat de televiziunea publica in iarna trecuta, "La urgenta" va debuta in aceasta seara, de la ora 20:15. Serialul are un buget impresionant: peste un milion de euro pentru primele 15 episoade. La lansarea de luni seara nu au fost prezenti si marii actori care apar in serial. "Ei sunt ocupati si cu alte activitati. Au repetitii, au alte proiecte pe langa serial. De altfel, cu aceste probleme ne confruntam si la filmari", explica Andrei Zinca.

DESPRE SPAGA. "Ceea ce vrem sa facem este sa spunem cat mai bine o poveste care sa ii ajute pe cei care vor vedea serialul sa invete cate ceva despre viata medicilor, sa vada ca ei sunt niste oameni care au problemele lor", a declarat regizorul Andrei Zinca. Pentru a fi cat mai aproape de realitate, producatorii serialului s-au consultat cu medici adevarati. Ba chiar doctorii din "La urgenta" vor primi spaga, asa cum se spune ca fac medicii din spitalele romanesti. "Se va da si spaga. Va fi chiar un episod intreg dedicat unui caz de spaga. Astfel, realitatea va fi cat mai bine reflectata", ne-a lamurit Andrei Zinca.

REPUTATIE. Din distributie fac parte: Florin Piersic jr, Daniela Nane, Horatiu Malaele, Victor Rebengiuc, Lamia Beligan, Alexandru Bindea, Claudiu Istodor si altii. Pana acum, echipa condusa de regizorul Andrei Zinca a filmat opt episoade. Natasa Rab-Gutul, cea care o intruchipeaza pe infirmiera Nina, ne-a marturisit ca a acceptat sa joace in acest serial din doua motive: ca este un serial si nu o telenovela, dar mai ales pentru ca si-a dorit foarte tare sa colaboreze cu Andrei Zinca. Ba chiar a recunoscut ca doar reputatia lui acestuia a convins-o sa accepte acest rol, si nicidecum banii pe care ii va primi de pe urma muncii ei.
(RE)LANSARE
La Teatrul Nottara, TVR Cultural a serbat cei patru ani de existenta si si-a lansat grila de toamna printr-un recital extraordinar, sustinut de Grigore Lese. Ocazie cu care artistul ne-a lansat invitatia de a viziona in fiecare duminica, de la ora 14:00, incepand cu 1 octombrie, seria de documentare "La portile ceriuluia. Vor reveni "pe sticla" Florin Iaru, cu emisiunile "Tema de vineri" si "Ia te uita ce-ai uitat", Constantin Balaceanu Stolnici, cu "Dialoguri despre altadata", Cornel Todea, cu "Scena", H.R. Patapievici, cu "Inapoi la argument". (Claudia Daboveanu)
INEDIT. Grigore Lese are o noua pasiune: documentarul tv

×
Subiecte în articol: arte serial