x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Show impotriva incălzirii globale

Show impotriva incălzirii globale

de Alex Revenco    |    07 Iul 2007   •   00:00
Show impotriva incălzirii globale

Seria de concerte Live Earth, care vor avea o audienţă estimată la peste două miliarde de persoane, va incepe cu transmisia de la Sydney, iar maratonul muzical de 24 de ore se va incheia cu spectacolul din Rio de Janeiro.


Asta după ce s-a anunţat că show-ul Live Earth de la Rio (suspendat miercuri de autorităţi din motive de securitate) va avea totuşi loc, conform programării. Brazilia este singura ţară in care concertul Live Earth este gratuit, iar organizatorii speră să atragă pănă la un milion de spectatori, printre artiştii care vor cănta la Rio numărăndu-se Lenny Kravitz, Pharrell Williams şi Macy Gray. Această uriaşă manifestare muzicală desfăşurată pe mai multe continente ale globului are ca scop atragerea atenţiei asupra ameninţării reprezentate de incăzirea globală. In premieră pentru Romănia, seria de concerte Live Earth va fi transmisă in direct şi pe telefonul mobil, in portalul Vodafone live! La conferinţa de presă desfăşurată recent la New York, Al Gore şi Kevin Wall au dezvăluit un "Angajament in şapte puncte" pe care spectatorii care merg la concert il pot semna, dacă doresc.


Respect pentru viitor.
Printre altele, angajamentul il obligă pe semnatar să planteze copaci şi să contribuie la reducerea cantităţii emisiilor de carbon. Live Earth nu inseamnă doar 24 de ore de muzică nonstop, in opt locaţii diferite de pe glob, ci şi peste 7.000 de evenimente locale găzduite de 129 de ţări şi 60 de filme de scurt metraj. Romănia este parteneră Live Earth prin intermediul unui Concert pentru o lume mai curată, organizat de Fun Time Production, care se desfăşoară după programul alăturat. Din ce in ce mai multe organizaţii sau corporaţii au inţeles că e important să-şi unească forţele pentru a lupta impotriva incălzirii globale, pentru a proteja mediul şi pentru a arăta Respect pentru Viitor.


Programul pe zile


Sămbătă 7 iulie acces public - ora 9:00; transmisie Live Earth - ora 10:00; Direcţia 5 60 min: 12:00 - 13:00; transmisie Live Earth; Compact 60 min: 14:00 - 15:00’ transmisie Live Earth; Voltaj 60 min: 16:00 - 17:00, transmisie Live Earth; Iris 60 min: 18:00 - 19:00, transmisie Live Earth; Holograf 60 min: 20:00 - 21:00, transmisie Live Earth; Phoenix 90 min: 22:00 - 23:30, transmisie Live Earth

Duminică 8 iulie acces public - ora 18:00: TAXI - support act - ora 20:30; Robert Plant & The Strange Sensation 100 min: ora 21:00

×
Subiecte în articol: live arte earth transmisie live earth