x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Show nebun cu Sabaton şi Alestorm

Show nebun cu Sabaton şi Alestorm

de Catalina Iancu    |    18 Noi 2010   •   19:33
Show nebun cu Sabaton şi Alestorm

138237-sabaton.jpg“World War Tour 2010” a avut parte de o primire în stil mare în România. Seara a fost deschisă de trupa bucureşteană Bolthard, care s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, apoi suedezii de la Steelwing au zguduit Silver Church mai ales la piesele “The Illusion” sau “Sentinel Hill”, ambele de pe albumul “Lord of the Wasteland”, lansat în aprilie 2010.

Alestorm, piraţii scoţieni, au ţinut publicul “în priză” pe tot parcursul show-ului. Nici nu puteai să-ţi tragi bine răsuflarea, că “lupii mării”începeau noi acorduri şi mai alerte. Chris şi colegii săi au interpretat la foc continuu “Heavy Metal Pirates”, “Wenches & Mead”, “Wolves Of The Sea”, “That Famous Ol' Spiced”, “Nancy The Tavern Wench”, “Over The Seas”, “Black Sails At Midnight”, “Captain Morgan's Revenge” sau “Keelhauled”.
Iar la headlineri a fost curată nebunie: pe tot parcursul recitalului, suedezii şi-au ţinut fanii cu mâinile în aer. Cei de la Sabaton şi-au prefaţat concertul cu “The Final Countdown”, aducând un omagiu legendarilor lor conaţionali de la Europe. Trupa formată în oraşul Falun şi-a atârnat de tobe steagul suedez, în schimb, solistul Joakim Brodén a cântat cu un steag românesc (ce i-a fost aruncat din public) ataşat de microfon sau înfăşurat în jurul gâtului. Joakim a fost impresionat de primirea făcută, dar şi de cât de gălăgioşi sunt fanii în Bucureşti. “E ca şi cum aş avea 2000 de oameni în faţă”, a exclamat vocalul, care şi-a afirmat dorinţa de a reveni cât mai curând în România - totul e ca şi promoterii să-l audă şi să-i mai aducă.... Nordicii au inclus în setlist “Ghost Division”, “Uprising”, “Into the fire”, “Cliffs of Gallipoli”, “Final Solution”, “Attero Dominatus”, “Rise of evil”, “Saboteurs”, “Price of a mile” şi au încheiat apoteotic cu “Coat of Arms”, “Primo Victoria” şi “Metal Medley”.

“Mulţumim publicului care a demonstrat încă o dată că organizatorii de concerte merită să depună toate eforturile pentru a aduce în România formaţiile lor favorite. Mulţumim publicului pentru atitudinea din timpul concertului!”, au declarat organizatorii, Promusic Prod. & Events şi Revista Maximum Rock.

×