x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sighişoara se promovează prin festivaluri culturale

Sighişoara se promovează prin festivaluri culturale

de Diana Scarlat    |    20 Aug 2016   •   12:19
Sighişoara se promovează prin festivaluri culturale
Sursa foto: Foto: Diana Scarlat

Unica cetate medievală din România care încă își păstrează întreaga funcţionalitate de la origini, Sighișoara, se prezintă în fața unui public numeros, din întreaga lume, prin manifestări culturale.

Chiar dacă Festivalul Medieval nu s-a mai organizat anul acesta, toate celelalte evenimente desfășurate la Sighișoara duc mai departe tradiția promovării cetății ca leagăn al artelor și al dialogului intercultural.

 

Festivalul Proetnica, desfășurat în aceste zile, în perioada 18-21 august, le oferă atât participanților, cât și turiștilor, oglinda spirituală a tururor etniilor care conviețuiesc de sute de ani pe teritoriul țării noastre: 20 de minorități și două grupuri etnice majoritare – românii și aromânii.

Prin acest eveniment, ajuns la cea de-a 14-a ediție, cetatea medievală din inima Transilvaniei se promovează pe termen lung, atât pe plan intern, cât și internațional. Muzica, portul popular și dansurile tradiționale ale fiecărei etnii și-au dat mâna pe scena din piața centrală a cetății, pentru a facilita dialogul între români, indiferent de naționalitate.

Festivalul Proetnica este organizat de Centrul Educaţional Interetnic. Este un eveniment educaţional, cultural. Fiind un festival de dialog intercultural, nu dorim să promovăm numai dialogul între minorităţi, ci şi între minoritari şi majoritari, deci vin inclusiv români şi aromâni”, explică Volker Reiter, organizatorul evenimentului. Printre manifestările cultural se numără şi dezbaterile pe teme de dialog interetnic, proiecţiile de film, expoyiţiile de pictură sau fotografie şi lansările de carte.  

Foto: Diana Scarlat

×