x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale „Şirul luminii lui Amza Pellea”, din nou la Băileşti

„Şirul luminii lui Amza Pellea”, din nou la Băileşti

de Maria Sârbu    |    06 Dec 2011   •   21:00
„Şirul luminii lui Amza  Pellea”, din nou la Băileşti

La 12 decembrie, cand se implinesc 28 de ani de cand Amza Pellea a plecat din aceasta lume, la Bailesti va avea loc cea de-a III-a editie a actiunii 'Sirul luminii lui Amza Pellea'. Este un frumos omagiu adus de locuitorii acestui oras marelui actor, nascut aici cu 80 de ani in urma (7 aprilie 1931).

Manifestarile organizate de municipalitatea Bailesti cu acest prilej au scopul de a duce spre inimile oamenilor lumina lui Amza: copii, femei, barbati cu lumanari aprinse mergand prin Bailesti.

Toti pornesc intr-un sir, cu lumanari aprinse, de la Troita lui Amza din Parcul Tineretului spre Casa Memoriala 'Amza Pellea'. Prima persoana din acest sir aprinde candela din Casa si in acel moment se aprind 'luminile festive' din Bailesti. Lumina pentru sufletul lui Amza aprinde astfel Pomul de Craciun din municipiul situat in una dintre cele mai 'manoase' zone ale tarii (in judetul Dolj), in apropiere de Dunare.

La primele doua editii ale 'sirului luminii lui Amza Pellea', de la mic la mare au aprins lumanari. E lumina lui Amza ce se contopeste cu lumina din sufletele oamenilor care ii pastreaza vie memoria.

×
Subiecte în articol: arte