x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Snipes: zi de nastere la castelul lui Dracula

Snipes: zi de nastere la castelul lui Dracula

14 Iul 2004   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA

Wesley Snipes se pregateste sa-si serbeze ziua de nastere in Romania, atata vreme cat el filmeaza in acest moment la productia de actiune "7 seconds".
SEBASTIA S. EDUARD

Actorul american a filmat ieri chiar in centrul Bucurestiului, in Club Twice. Inainte de prima dubla, el a acceptat sa stea de vorba cu presa, raspunzand la cateva intrebari. "Nu stiam nimic, dar absolut nimic despre Romania inainte de a veni aici", a raspuns zambind actorul de culoare. "Majoritatea americanilor nu stiu exact unde se afla Romania si au o idee foarte vaga despre aceasta tara. Odata ajuns aici am facut cunostinta cu oameni extraordinari si cu un loc minunat. Ciudat este ca dupa ce descoperi Romania vrei sa o pastrezi ca pe comoara ta secreta, nu vrei sa o imparti cu nimeni!"

FANI. Actorul recunoaste ca are o multime de fani in Bucuresti, care l-au recunoscut imediat, insa s-au comportat extrem de pasnic. Lucru normal am zice noi, care l-am vazut pe actor in prezenta bodyguard-ului - un negru vanjos de vreo doi metri si o greutate comparabila cu viteza maxima pe o autostrada (romaneasca). In plus, bodyguardul - a carui fata certifica faptul ca ultimul tip care i-a spus un banc se afla deja in cimitir - tinea la indemana o umbrela care putea fi lesne folosita ca arma mortala. "M-am intalnit cu multi fani, insa am observat ca in Bucuresti sunt foarte putini "frati". Nici paparazzi n-au prea fost", ne-a dezvaluit actorul. "O singura data, unul a incercat sa ma fotografieze mancand niste spaghete, dar nu a reusit".

ANIVERSARE. Productia "7 seconds" este un film de actiune in cel mai pur film hollywoodian. Regia este semnata de Simon Fellows, care a mai colaborat cu firma Castel Film la "Samantha’s Child". Bugetul proiectului se situeaza in jur de 20 de milioane de dolari. Filmarile au inceput la 28 iunie si vor dura 7 saptamani. Acest lucru inseamna ca Wesley Snipes isi va serba ziua de nastere - 31 iulie - in Romania. "Voi face o petrecere pe cinste", a spus actorul. Intrebat in legatura cu locatia, el a declarat ca i-ar surade sa sarbatoreasca la Castelul lui Dracula, aluzie la populara serie "Blade" in care el joaca rolul unui vampir. "Oricum trebuie neaparat sa ajung sa vad si eu castelul. Nu vreau sa parasesc Romania inainte de a-l vizita".

ACTIUNE. Actiunea filmului este plasata chiar in Romania si se desfasoara in jurul unui jaf armat in valoare de 65 de milioane de dolari. Jaful aproape reuseste, dar este oprit de o banda rivala care incearca sa puna mana pe una dintre valizele cu valori. John Tuliver (Wesley Snipes) descopera continutul misterioasei valize si motivul pentru care acesta este atat de important pentru banda rivala.

FILMOGRAFIE

Actor in filme de actiune, Wesley Snipes a debutat in 1986 in "Pisici salbatice". Primul rol popular a fost insa in 1992, cand a jucat cu Woody Harrelson "Albii nu stiu sa sara". Un an mai tarziu, el a jucat alaturi de Elizabeth Hurley in "Pasagerul 57", care i-a adus definitiv consacrarea. Alte titluri importante din cariera sa sunt "Rasarit de soare" (cu Sean Connery), "Demolatorul" (cu Sylvester Stallone), "Trenul cu bani" (tot cu Woody Harrelson) si seria "Blade".

×
Subiecte în articol: arte