x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Soldaţii de teracotă se pregătesc de plecare

Soldaţii de teracotă se pregătesc de plecare

de Carmen Anghel    |    24 Iul 2013   •   13:43
Soldaţii de teracotă se pregătesc de plecare

Comorile Chinei mai stau în România până la 1 august.  Până astăzi, la ora 11:00, 39.500 de vizitatori au trecut pragul celei mai mari şi importante expoziţii care s-a realizat vreodată în România, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), din Bucureşti.

Aşadar, cei care nu au văzut încă soldaţii şi calul de teracotă, minunatele obiecte din bronz, porţelanuri, sculpturi în jad, ceramică, vase pentru ceremonii, vase funerare, o altă armată, dar mai mică şi din ceramică, povestea Drumului Mătăsii şi multe alte istorii fascinante, sunt aşteptaţi să le descopere în expoziţia-eveniment “Comorile Chinei”.

Expoziţia este organziată pe patru teme: “Naşterea Chinei” şi aici găsim obiecte din neolitic şi epoca bronzului, “Unificarea Chinei”, la loc de cinste fiind soldaţii  şi calul de teracotă, “Drumul Mătăsii”, de unde aflăm ce importanţă majoră a avut pentru spaţiul românesc această cale comercială care ajungea până la gurile Dunării, “China Imperială” - cu porţelanurile cele mai fine, ceasurile şi alte obiecte valoroase din colecţiile imperiale, Oraşul Interzis.

Sâmbătă, 27 iulie, cei de la MNIR au program prelungit, de la 10:00 la 22:00.

Costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor “Comorile Chinei”, “Tezaur Istoric” , “Lapidarium-Copia Columnei lui Traian” şi a expoziţiilor temporare este de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 50 lei pentru pachet familial care include 2 adulţi şi maxim 3 copii cu vârsta până în 18 ani. Există, de asemenea, opţiunea “acces rapid” în muzeu, care costă 50 de lei.


×