x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sondaj / Antena 1, preferata de romani

Sondaj / Antena 1, preferata de romani

de Cristiana Stamatescu    |    11 Iul 2005   •   00:00
Sondaj / Antena 1, preferata de romani

Potrivit CSOP, Antena 1 ocupa locul intai in preferintele romanilor.

Potrivit sondajului realizat de CSOP in perioada mai-iunie 2005, Ante- na 1 ocupa locul I in preferintele romanilor, fie ca e vorba de programele de stiri, de cele de divertisment sau de credibilitate. Antena 1 a primit din partea telespectatorilor cele mai multe note de 10.

Rezultatele omnibusului CSOP plaseaza Antena 1 pe primul loc la capitolul "postul preferat", cu 27,2%. Postul din Baneasa cunoaste astfel o crestere de 1,7 puncte fata de luna februarie, in timp ce Pro TV pierde 4,8 din aprecierile pozitive. Si Realitatea TV si TVR se depreciaza semnificativ la acest capitol, intrunind doar 5% din preferintele telespectatorilor. O usoara crestere a interesului publicului o cunoaste postul Acasa TV.

Capitolul "cele mai bune programe de stiri" a fost adjudecat tot de Antena 1, cu 30,3%, ceea ce inseamna o crestere de 3,5 puncte fata de luna februarie. Pro TV inregistreaza in schimb o involutie, pierzand 3,9 puncte din aprecierile pozitive ale romanilor, iar Realitatea TV, o scadere semnificativa - de 5,7 puncte fata de februarie 2005.

CREDIBILITATE. Antena 1 inregistreaza o alta performanta in ceea ce priveste credibilitatea, plasandu-se drept lider, cu o crestere de 7 puncte fata de februarie, asa cum au hotarat 32,4% din romani. O scadere dramatica a credibilitatii a inregistrat-o Realitatea TV, iar TVR se afla pe o panta descendenta din acest punct de vedere.

Potrivit cercetarii din luna mai 2005, Observatorul Antenei 1 cunoaste o crestere consistenta de credibilitate, care atinge un nivel de 38,7%, cu o diferenta de aproape 8 puncte fata de Stirile Pro TV. Scaderea de credibilitate revine stirilor de la Realitatea TV si Jurnalului de la TVR 1.

In proportie de 30,4%, romanii dau nota 10 Observatorului de la Antena 1, doar 27,2% Realitatii TV si 13,7% Jurnalului TVR. Cele mai multe note de 10 le intruneste Antena 1 - 29,4%, cele mai multe note de 9 - Pro TV, iar nota 8 - Prima TV. Desi TVR primeste si ea multe note de 8, predominante au fost notarile sub 6.

Premiul I. Cele mai apreciate programe de divertisment si umor sunt la Antena 1, care se afla in crestere evidenta de imagine pozitiva, astfel ca in luna mai a devansat Pro TV cu un plus de 6 puncte. La randul sau, Pro TV scade la acest capitol cu 12 puncte fata de Antena 1.

Programele si transmisiunile sportive de la Antena 1 cunosc si ele o crestere a perceptiei pozitive. Acest trend pozitiv a inceput de la sfarsitul anului 2003 si se mentine neschimbat pana in prezent.

In ceea ce priveste atractivitatea decorurilor, Antena 1 a devansat Pro TV. Media de 29% perceptii pozitive este cu aproape 6 puncte mai mult ca in februarie si cu 9 puncte mai ridicata ca in iulie 2004. In mai 2005, Pro TV a pierdut 10 puncte din aprecierile pozitive. O evolutie semnificativa a inregistrat-o postul Acasa TV in mod special datorita telenovelei Numai iubirea.

Antena 1 si Pro TV sunt considerate de catre romani ca singurele televiziuni in ascensiune. Puncte bune au strans si Prima TV, si National TV, si Acasa TV. Realitatea TV, desi se afla pe locul al treilea, este in scadere, astfel ca de la 16,3 procente in luna februarie a ajuns la 11,9 procente in luna mai.

Sondajul CSOP a fost realizat in perioada 25 mai-8 iunie, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.100 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3%.
×
Subiecte în articol: arte crestere antena puncte