x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Spectacol aniversar - Tugearu, pe scenă

Spectacol aniversar - Tugearu, pe scenă

de Gabriela Boeriu    |    18 Dec 2007   •   00:00

Duminică, Opera Naţională Bucureşti a găzduit spectacolul aniversar Ioan Tugearu, maestrul fiind un reper al artei coregrafice romăneşti.


Duminică, Opera Naţională Bucureşti a găzduit spectacolul aniversar Ioan Tugearu, maestrul fiind un reper al artei coregrafice romăneşti. Spectacolul a cuprins momente din creaţiile coregrafice concepute de-a lungul vremii: "Notre Dame de Paris", "Romeo şi Julieta", "Imblănzirea Scorpiei", "Richard al III-lea", "Ţipătul cerbului", "Anna Karenina", "Simfonia Psalmilor", dar şi de Boris Fenster (Taras Bulba), Myriam Răducanu (Jazz), Răzvan Mazilu (Un tango mas) sau Mihai Babauşka (Palladio).


"Vă rog să imi iertaţi vărsta! Timpul trece peste toţi şi ne ia cu el. Şi... permiteţi-mi să dansez in ultima parte a spectacolului impreună cu elevii şi colegii mei, pentru că... imi este un dor nebun să dansez", a spus Ion Tugearu cu emoţie, şi o voce s-a auzit in public: "Cel mai minunat «Don Jose» al tuturor timpurilor". "Don Jose" a urcat pe scenă din nou, demonstrănd că este balerin inainte de toate. Se pare că la anumite persoane privilegiate de artă timpul se incăpăţănează parcă să stagneze. "Ceea ce incerc eu acum este să repar o greşeală pe care am făcut-o cu ceva timp in urmă pe vremea cănd eram mai tănăr. Atunci intr-un interviu de-al meu am declarat că Romănia este lipsită de exemple in acest domeniu, se pare că mai există, in persoana lui Ion Tugearu", a declarat Răzvan Mazilu, cel care ii calcă pe urme celui care a dansat la Balşoi.

×
Subiecte în articol: arte