x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Spectacole de teatru, lecturi şi concerte, între 24 şi 26 februarie, la Zilele Independent 84

Spectacole de teatru, lecturi şi concerte, între 24 şi 26 februarie, la Zilele Independent 84

20 Feb 2012   •   12:50
Spectacole de teatru, lecturi şi concerte,  între 24 şi 26 februarie, la Zilele Independent 84

Spectacole de teatru, concerte, proiectii de film, instalatii de video art si discutii publice se numara printre evenimentele ce vor fi prezentate in cadrul Zilelor Independent 84, vineri, sambata si duminica, la centrul cultural bucurestean cu acelasi nume.

Vineri, actorul Alex Fifea va citi din "Legende Urbane" de Vlad Ioan Tausance, "o doza de poezie de uz comun, fara majuscule sau semne de punctuatie". Textele sunt pentru a fi citite cu voce tare, de abia atunci castiga sonoritate si putere dezvaluindu-si firul epic. Volumul a fost deopotriva nominalizat la Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" Opera Prima, cel mai important premiu de debut local si cumparat pe un pachet de tigari la petreceri de drum'n bass. Tot vineri, va avea loc un concert Luiza Zan, Jimmy Cherkez & Florin Ramascu - premiera in aceasta formula, proiectia filmului documentar "Three Divine Sparks" de Antonela Vulpe, si Electric Vibes - auditie muzicala by Sabin.

Sambata este organizat workshopul de reciclare "Infloritor", cu Adina Segal, urmat de Social Art Approach - 19/05 de Adela Edu (invitat Ionel Carasca, artist vizual). Proiectul prezinta un demers al artistului din 19 mai 2010, cand in Piata Victoriei, alaturi de mitingul initiat de CNS "Cartel ALFA" artistii au organizat o actiune prin care au protestat fata de situatia politica actuala din Romania. Tot sambata, la ora 18.00, va fi prezentata o instalatie video Daniela Palimariu & Dan Basu, urmata, la 19.30, de concertul "Fierbinteanu & Friends - Live Independent" - jam session. Matei Badea, Alexandru Bala, Gabriela si Cristian Fierbinteanu vor interpreta, intr-o maniera electronica, digitala si exploziva, un spectacol sonor modern intitulat "Female fingers undercover". De la ora 21.00 va fi prezentata o selectie de scurtmetraje semnate de absolventi ai Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica si spectacolul "Eu si Cristina" - o comedie horror din Bucuresti.

Ziua de duminica incepe cu un workshop de arta contemporana cu Nona Serbanescu, urmat de o prezentare a proiectului "Scrie despre tine", cu Vera Ion si Sorin Poama. "Scrie despre tine" este o platforma deschisa de educatie si dezvoltare personala prin arta. Proiectul propune formarea unor grupuri de lucru in care participantii isi antreneaza capacitatea de a-si povesti experiente personale, de a observa si descrie contextul in care traiesc, de a asculta si reprezenta povestile celor din jur, prin exercitii creative de actorie si dramaturgie. Rezultatul acestor intalniri este cate o piesa de teatru scrisa de fiecare dintre participanti, care apoi va intra in faza de productie pentru a fi jucata in fata unui public. In functie de disponibilitatea lor, autorii textelor pot deveni actori, scenografi, producatori, si la randul lor traineri pentru urmatoarele ateliere. La ora 17.00 va fi prezentat dialogul "Fresh Fresh cu Cobi"- Claudiu Cobilanschi fata in fata cu un invitat surpriza.La ora 19.00 va fi prezentat spectacolul de teatru "Ich Clown", de Vera Ion, urmat de un concert jazzy punk & lounge Loungerie II, o noua proiectie cu filme realizate de studenti UNATC si P. Groove music - by Jay - "Music from the 70's Adult Cinema".

Independent 84 se defineste ca spatiu contemporan - context al unor evenimente culturale, osciland ofertant de la vizual la performance.

×
Subiecte în articol: film teatru muzica independent 84