x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Start la Festivalul FolkMaraton!

Start la Festivalul FolkMaraton!

de Dana Andronie    |    19 Feb 2010   •   00:00
Start la Festivalul FolkMaraton!

S-a dat startul la Festivalul FolkMaraton - ediţia a doua! Şi pentru artişti, şi pentru spectatori. Pentru artişti fiindcă o parte din ei sunt debutanţi (sau neconsacraţi) şi pot deja să se înscrie. Pentru spectatori - biletele s-au pus deja în vânzare!



Şi acum explicaţiile: începând cu această ediţie, FolkMaraton este un festival-concurs şi va dura două zile, la 16 şi 17 aprilie, la Sala Palatului, de la ora 19:00. În afară de generaţiile consacrate ale folkului în toate stările lui - şi alternative - (Mircea Florian, Doru Stănculescu, Sorin Minghiat, Mircea Baniciu, George Nicolescu, Zoia Alecu, Dinu Olăraşu, Maria Gheorghiu, Emeric Imre, Ada Milea, Adrian Sărmăşan, Florin Chilian, Alina Manole, Ţapinarii şi Pavel Stratan) care vor participa la secţiunea recital,  vor urca pe scena Sălii Palatului şi tinerii sau mai puţin tinerii debutanţi (sau neconsacraţi). Şansa e unică, într-adevăr, dar pentru asta vor trebui să treacă  mai întâi de preselecţia de la 15 aprilie...

PREMII NEMAI...POMENITE
Festivalul-concurs se adresează tuturor tinerilor cu calităţi componistice şi interpretative, cu vârsta de maximum 40 de ani. Participarea în concurs poate să fie individuală sau în grup. Ultima zi de înscriere este 4 aprilie. Taxa de participare la preselecţie este de 100 de lei pentru cei care au domiciliu în Bucureşti şi de 50 de lei pentru cei din provincie (organizatorii au ţinut cont de faptul că cei din provincie vor avea şi cheltuieli de transport). Alte detalii legate de concurs, regulamentul şi fişa de înscriere le puteţi găsi pe site-ul www.vreaubilet.ro.

Reamintim publicului doritor să vadă recitalurile şi competiţia FolkMaraton că timpul nu este aşa de lung precum pare. Pe cei care aspiră la consacrare prin acest festival îi mai anunţăm că vor fi şi premii, şi încă destul de consistente. Marele premiu: 1.000 de lei, plus editarea unui album, pe cheltuiala organizatorilor, şi lansarea acestuia la următoarea ediţie FolkMaraton.

Premiul I - 2.500 de lei şi un miniconcediu de trei zile la mare (pentru două persoane). Premiul II - 1.500 de lei şi un miniconcediu de trei zile la munte (pentru două persoane). Premiul III - 1.000 de lei şi un miniconcediu de trei zile la munte (pentru două persoane).

În privinţa corectitudinii şi acurateţii jurizării, concurenţii pot să stea liniştiţi: preşedintele Festivalului FolkMaraton (care este şi preşedintele juriului) este nimeni altul decât Tudor Gheorghe. Amfitrion: Dorel Vişan. Vor fi şi alte surprize, dar toate la timpul lor.

Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor VreauBilet din Unirea Shopping Center et. 2, Casele de bilete VREAUBILET.ro din cadrul galeriei comerciale Carrefour Băneasa, Pasajul Universităţii - Agenţia Trident Touring, la Sala Palatului, online - prin www.vreaubilet.ro şi prin curierat cu plata la livrare pentru provincie.

Dacă doriţi un bilet VIP, veţi plăti doar 120 de lei. Pentru categoria I - 100 de lei, categoria a II-a - 80 de lei, categoria a III-a - 60 de lei. Cumpărarea unui astfel de bilet asigură intrarea doar la un singur spectacol. Există şi opţiunea de a cumpăra un abonament pentru ambele spectacole: Abonament VIP - 200 de lei, Abonament categoria a II-a - 120 de lei.

×
Subiecte în articol: special