x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Stela Popescu, onorata

Stela Popescu, onorata

06 Apr 2005   •   00:00

Joi si vineri, de la ora 20:15, o alta personalitate a scenei romanesti este sarbatorita la Antena 1 in gala Geniali - Stela Popescu. Amfitrionii acestei editii sunt actorii Emilia Popescu si George Mihaita.

  • de MIHAELA SUCIU
  • RECUNOASTERE. Stela Popescu a fost sarbatorita pentru talentul sau, pentru cei 47 de ani de cariera si pentru curajul de a fi spus lucrurilor pe nume intr-o perioada in care bancurile se povesteau in soapta
    Al treilea genial care poposeste la Antena 1 este actrita Stela Popescu. Pe parcursul a opt ore, colegi si prieteni o vor celebra pentru talentul ei, pentru cei 47 de ani de cariera si mai ales pentru curajul de a fi spus lucrurilor pe nume, intr-o perioada cand bancurile se povesteau in soapta. Telespectatorii vor avea ocazia de a cunoaste mai indeaproape omul din spatele actorului, momentele placute sau dureroase pe care le-a trait. O parte dintre aceia carora le-a daruit iubire vor fi prezenti fizic - fiica si nepoata sa - sau doar in povesti - partenerul sau de viata de mai bine de 30 de ani, regretatul Mihai Maximilian. Cum a fost rapita de cel de-al doilea sot, istorioare din culisele diverselor spectacole si alte amanunte vor face sarea si piperul serii.

    EMOTII. Momentele de "ras cu lacrimi" ii au ca protagonisti, printre altii, pe geniala serii, Stela Popescu, si pe colegul sau de-o viata, Alexandru Arsinel, in sketchuri celebre, dar si anecdotele povestite de actrita. Momentele de "plans cu lacrimi" nu lipsesc din show, asa cum este povestea reintalnirii artistei cu tatal ei, care timp de 18 ani a fost prizonier in Siberia. Pe durata intregului spectacol, telespectatorii vor trece de la ras la plans alaturi de Stela Popescu, pentru ca povestea ei de viata nu poate lasa pe nimeni indiferent.

    OASPETI SI GAZDE. Gala "Geniali" este prezentata de actorii George Mihaita si Emilia Popescu, pe care toata lumea o considera inca, in ciuda evidentelor, fiica Stelei Popescu.

    Printre personalitatile care au venit sa o salute pe Stela Popescu s-au numarat Alexandru Arsinel, Jean Constantin, Ernest Maftei, Horia Moculescu, Sergiu Nicolaescu, Titi Rucareanu si Cristina Stamate.

    DIPLOMA DE GENIAL
    Cum Stela Popescu il cunoaste pe Valeriu Lazarov cam de prin anii ’60, cand ea era o tanara actrita, iar el un regizor la inceput de drum, comunicarea dintre cei doi a fost excelenta pe parcursul celor opt ore cat dureaza emisiunea. S-au sfatuit, au gasit cele mai potrivite momente, iar rezultatul il veti putea urmari joi si vineri seara, la Antena 1. "A fost o experienta inedita sa filmez timp de opt ore. A fost greu, dar cred ca a meritat si mai cred ca sunt atat de multi artisti care merita sa fie numiti geniali", spune Stela Popescu. Actrita a primit o diploma de genial, pe care a asezat-o alaturi de celelalte trofee care i-au atestat talentul pe parcursul celor 47 de ani de cariera.

    ×
    Subiecte în articol: arte popescu stela popescu stela