x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Ian 2010   •   00:00

14 ianuarie 2010



LUVRU, CEL MAI VIZITAT
Muzeul Luvru din Paris este cea mai vizitată instituţie de acest tip din lume, înregistrând anual, în ultimii patru ani, peste 8 milioane de vizitatori, iar în 2009, un număr-record de 8,5 milioane de bilete vândute, potrivit Le Figaro. Printre expoziţiile cele mai vizitate ale anului s-au numărat "Les portes du Ciel" (250.000 de bilete) şi "Tiţian, Tintoretto şi Veronese" (400.000 de bilete). Evenimentele organizate la Luvru de scriitorul Umberto Eco au adus alte 67.000 de persoane. Muzeul se întinde pe 16 hectare şi are 36.000 de opere expuse. În fiecare lună, la Luvru se consumă 2.500 de litri de ceară pentru parchet, 3.000 de saci menajeri, 800 de litri de săpun şi mii de kilometri de hârtie igienică.

LUI TOMA CARAGIU
În cadrul tradiţionalelor audiţii cu public organizate de Teatrul Naţional Radiofonic la clubul Ramada - Majestic, va putea fi ascultat luni, de la ora 11:00, spectacolul "Toma Caragiu - pantomima cuvântului". Este un documentar artistic realizat după un scenariu radiofonic. Evenimentul va prilejui întâlnirea cu unii dintre cei mai apropiaţi actori, regizori, dar şi prieteni sau admiratori ai marelui Caragiu. Aşa cum spune autoarea scenariului, Magda Duţu, portretul artistului a fost conturat pe baza mărturiilor Matildei Caragiu Marioţeanu, publicate în volumul "Ipostaze" pe care l-a dedicat memoriei fratelui său, atunci când el ar fi împlinit 75 de ani (anul 2000). Acest spectacol-omagiu, format din două părţi, va fi difuzat la Radio România Cultural: 19 ianuarie (ora 19:00), partea I - "Toma Caragiu - pantomima cuvântului" şi 26 ianuarie (ora 19:00), partea a II-a - "Uriaşul Caragiu". (Maria Sârbu)

OLIMPIADĂ PE SITE

Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver vor putea fi urmărite în premieră, în perioada 12-28 februarie, integral şi în direct pe www.tvr.ro/jo2010, site pe care TVR l-a creat special pentru acest eveniment. Toate transmisiile în direct de la TVR 1 şi TVR 2, înregistrările emisiunilor, noile recorduri, răsturnările de situaţie, poveştile de viaţă, totul va putea fi accesat online pe site-ul dedicat evenimentului. Transmisiile din toiul nopţii vor putea fi văzute în direct pe site-ul www.tvr.ro, iar înregistrările vor fi postate online imediat ce se va încheiea emisiunea. (O.Bâltoc)

×
Subiecte în articol: arte