x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Ian 2010   •   00:00

21 ianuarie 2010



EVENIMENT RUSHDIE
TVR Cultural difuzează în această seară, de la 22:25, cel mai amplu interviu acordat de scriitorul Salman Rushdie cu ocazia vizitei în România, anul trecut la Târgul de carte Gaudeamus. Interviul va fi difuzat în cadrul emisiunii Profil. Poveste. Persoană, realizată de Marius Constantinescu, iar vineri de la 10:30 interviul va fi reluat. Printre romanele scrise de Salman Rushdie se numără "Copiii din miez de noapte", "Ruşinea", "Versetele satanice", "Harun şi Marea de Poveşti", "Pământul de sub tălpile ei", "Dincolo de limite" şi "Seducătoarea din Florenţa". (O.M.B.)

BERLINALA
Actriţa Oana Pellea va fi prezentă la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfăşura între 11-21 februarie, cu ocazia premierei internaţionale a coproducţiei maghiaro-germane "Bibliotheqe Pascal". Regizat de Szabolcs Hajdu, filmul spune povestea călătoriilor şi idilelor Monei Paparu, o mamă care-şi creşte fetiţa singură. În rolurile principale ale lungmetrajului, care va rula la 17 februarie în cadrul secţiunii Forum a festivalului, apar Orsolya Tˆrˆk-IllyČs, Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Shamgar Amram, Mihai Constantin, Lujza Hajdu, Ion Sapdaru. România este prezentă la Berlinală cu lungmetrajele "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, în secţiunea Forum, şi cu două scurtmetraje, la Berlinale Shorts: "Derby" de Paul Negoescu şi "Colivia" de Adrian Sitaru. (C.S.)

EXPOZIŢIE
Galeria de artă contemporană RECYCLE NEST deschide programul de evenimente pe anul acesta cu expoziţia de pictură a lui Bogdan Vlăduţă, la sediul din Strada Icoanei. Artistul a ales să expună cu acest prilej o selecţie exclusivă de lucrări în ulei, selecţie ce conturează lumile pictorului generic: autoportretul, nudul (propriu) şi peisajul. Exersarea unor limbaje diverse, de la pictură în ulei, desen în tehnici variate, fotografie, obiect, text scris ş.a., nu exclude, la Bogdan Vlăduţă, o practică de altfel curentă: stimularea preferenţială a unuia dintre aceste medii. Vlăduţă se expune ca pictor, pictura în ulei devenind asumare a reprezentativităţii artistice. "Individualizarea picturii în ulei, dar şi exhibarea autoportretului fac prezent discursul despre egoism şi mitologie personală", spune autorul. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 28 ianuarie. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte