x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Stradivarius - Familia lui Ion Voicu ar putea ajunge la tribunal

Stradivarius - Familia lui Ion Voicu ar putea ajunge la tribunal

de Ramona Draghici    |    07 Feb 2007   •   00:00
Stradivarius - Familia lui Ion Voicu ar putea ajunge la tribunal

Conflictul dintre Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si familia celebrului muzician Ion Voicu, iscat din pricina viorii "Antonius Stradivarius 1702", pe care familia o pastreaza "in seif", "miroase" a tribunal.

Concret, ministrul Adrian Iorgulescu (foto) a anuntat ca a trimis familiei Voicu o notificare prin care se solicita ca Madalin Voicu si Madeleine Voicu sa se prezinte la MCC pentru a se incheia procesul de predare-primire a instrumentului, ale carui costuri au fost estimate la circa doua milioane de euro.

"Am trimis familiei Voicu o notificare prin care solicitam ca in termen de 14 zile sa restituie statului vioara Stradivarius. In caz contrar, ne vom adresa justitiei. Printr-o mecanica a lucrurilor pe care nu o inteleg, la data de 5 ianuarie 1990, instrumentul a fost returnat lui Ion Voicu, in baza unui simplu bon. Adica, ceva de genul: «Subsemnatul Ion Voicu, am ridicat astazi, 5 ianuarie 1990, vioara Antonius Stradivarius»… Stranie intamplare! Nu stiu ce diligente s-au facut in trecut pentru rezolvarea situatiei, desi nu prea cred sa se fi facut", a declarat Iorgulescu.

×
Subiecte în articol: arte voicu