x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Succes garantat / Tudor & Popescu

Succes garantat / Tudor & Popescu

de Alex Revenco    |    20 Feb 2009   •   00:00
Succes garantat / Tudor & Popescu

În ultimii opt ani, marele artist Tudor Gheorghe a susţinut frecvent spectacole în Bucureşti şi în ţară, de fiecare dată cu un alt program. La uriaşul succes de care se bucură Tudor, organizatorul Pepino Popescu are partea lui de "vină".



Renumit pentru respectul pe care-l poartă artiştilor români, organizatorul Pepino Popescu a înfiinţat compania vreaubilet.ro şi este renumit pentru spectacolele sold out cu marile valori ale artei româneşti. Iată ce spune Popescu despre poziţia sa în cadrul "echipei": "Lucrând cu mari artişti români, nu mă consider altcineva decât un jucător în echipa naţională a generaţiei de aur; am ajuns la timpul potrivit în locul potrivit".

NUME DE REZONANŢĂ

Şi într-adevăr este vorba despre câteva nume de cea mai mare rezonanţă, precum Radu Beligan, Olga Tudorache sau Florin Piersic. Dar cele mai multe spectacole organizate de Pepino Popescu sunt cele care-l au în prim-plan pe maestrul Tudor Gheorghe: "L-am cunoscut pe domnul Tudor la 24 ianuarie 2001 la Liceul Unirea din Târgu-Mureş, când am plecat din Sibiu special să mă întâlnesc cu dânsul. Era Ziua Unirii, dar şi aniversarea Liceului Unirea, şi ţin minte că am întârziat un pic, vreo cinci minute. Când am intrat am rămas uimit, sala era plină ochi  de elevii liceului care îl ascultau într-o linişte absolută... Spectacolul de atunci era intitulat «Lecţia de limba română», o paralelă între Eminescu şi Macedonski… Am o relaţie deosebită cu Tudor Gheorghe, dânsul fiind un om serios, eu sunt obligat să fiu şi mai serios, deşi asta e mai complicat… Acum suntem în ţară cu «Taina cuvintelor», spectacol prezentat anul trecut la Festivalul Artelor, plus în câteva localităţi din ţară şi continuă în 2009 până la 23 martie. Concertul va fi imprimat audiovideo, iar înregistrările vrem să le facem în cel mai vechi teatru din România, cel de la Oraviţa... Acolo a lucrat Mihai Eminescu ca sufleur. Şi acum e păstrată cabina lui… Şi pentru că viitorul program «Mahalaua Mon Amour» este definitivat, mă gândesc deja la ce vom face la iarnă şi pot spune că va fi o mare surpriză pentru România, garantat. Veţi vedea un Tudor Gheorghe cum nu cred că-şi poate imagina cineva". Iată punctul de vedere al lui Pepino Popescu despre criza actuală: "În această perioadă, mai ales, eu mizez mult pe explozia artiştilor români, pentru că, părerea mea, în viitor nu va fi mai bine. Criza nu ţine un an şi gata, trece; va deveni o stare, o să ne obişnuim cu ea. Dacă aveai înainte 1.000 pe lună şi de mâine ai 200 eşti în criză, nu? Dar când vei fi o viaţă întreagă cu 200 în buzunar, te înveţi cu 200, nu mai e criză, e o stare normală... Ce a fost înainte nu va mai fi niciodată, o să ne aducem aminte de anii 2000, 2007, 2008 ca de anii ’70…". A avut noroc cu familia: "Cu soţia mea am avut o mare şansă, pentru că nu e uşor lucru să te înţeleagă fiind mai mult plecat decât acasă. Ea mă sprijină, e economistă, şi acum lucrăm împreună, face tot ce înseamnă plăţi. Şi băiatul meu se ocupă de treaba asta. Cred că această activitate este de familie, eu probabil că sunt cât de cât, dar urmaşii mei vor fi mai buni, cu siguranţă."

"Mahalaua Mon Amour"

Următoarea serie de spectacole Tudor Gheorghe este intitulată "Mahalaua Mon Amour", iar primul concert va avea loc la 8 aprilie, ora 19:00, la Sala Palatului. Biletele costă 120, 100, 80, 60 şi 40 lei şi se găsesc la www.vreaubilet.ro, www.bilet.ro şi www.blt.ro. Acestea mai pot fi achiziţionate de la Magazinul Muzica, Magazinul Vreuabilet din Unirea Shopping Center et. 2 sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.

×
Subiecte în articol: arte tudor