x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Suspendaţi... în Bucureşti

Suspendaţi... în Bucureşti

de Maria Sârbu    |    28 Mai 2008   •   00:00
Suspendaţi... în Bucureşti

ArCuB aduce în Capitală 13 companii din Europa, specializate în teatru de stradă. Evenimentul, intitulat “B-FIT in the Street!”, include parade alegorice, instalaţii suspendate, spectacole, petreceri interactive.

SPECTACOL - Teatrul de stradă, între concret şi abstract

ArCuB aduce în Capitală 13 companii din Europa, specializate în teatru de stradă. Evenimentul, intitulat “B-FIT in the Street!”, include parade alegorice, instalaţii suspendate, spectacole, petreceri interactive.

Ideea organizării unui asemenea festival pe străzile Bucureştiului vine din “nevoia de eveniment a oamenilor”, după cum a remarcat la o conferinţă de presă Mihaela Păun, directorul ArCuB. Pentru că la noi mişcarea privind spectacolul de stradă este mai puţin cunoscută, organizatorii l-au rugat pe artistul francez Yann Guerrero să facă selecţia trupelor. Astfel ajung aici în perioada 29 mai-1 iunie companii prestigioase din Europa, care vor “juca” în Parcul Izvor, Parcul Unirii, Piaţa “George Enescu”, Parcul Cişmigiu, Parcul Colţea, Piaţa Constituţiei şi pe Esplanada Teatrului Naţional.

FIX ŞI MOBIL. Bucureştenii vor avea prilejul să vadă pe străzi personaje machiate, acrobaţi, artişti-girafe etc. În prima zi vor avea loc parade ce vor urma traseul Piaţa Unirii, cu pornire din zona Unirii (tramvai 32), traversînd Bulevardul Unirii şi ajungînd în Piaţa Constituţiei, unde artiştii îşi vor prezenta spectacolele.

Vor impresiona cu parada “Lâcher de Violons” cei de la compania franceză “Transe Express” sau artiştii altei companii din Franţa – “Off” –, cu “Les Girafes”. Parada toboşarilor (“Lâcher de Violons”) va reprezenta un număr mare de artişti, îmbăcaţi excentric, care vor defila prin centrul Bucureştiului, iar în Piaţa Constituţiei ritmul tobelor va fi înlocuit de cel al unei orchestre de viori. Va fi “un spectacol alegoric magic” - un grup de violonişti se balansează suspendaţi de o structură aeriană la 30 de metri deasupra publicului.

Va impresiona şi parada cu girafe colorate. Ideea centrală  a acesteia este de a aduce în spaţiul urban tema iubirii. Girafele vor “traversa” spaţiile Bucureştiului într-un show bazat pe culoare, expresie şi mişcare.

Printre trupele selecţionate se numără şi “Baengditos” din Germania, “Géants du Sud” şi “Malabar” din Franţa.

ÎN CIŞMIGIU. Cele mai multe evenimente vor avea loc la 1 iunie în Parcul Cişmigiu, alături de alte spectacole dedicate Zilei Copilului. Sînt programate proiecţii cu imagini impresionante, acrobaţii, cascadorii şi efecte speciale, toate cu diverse creaturi fantastice.

Festivalul se va încheia cu o paradă a mai multor companii. Va începe în Cişmigiu şi va continua în Parcul Izvor, apoi în Piaţa Constituţiei, unde se va desfăşura spectacolul “Le Voyage des Aquarêves”. Publicul aflat în Piaţa Constituţiei îşi va lua la revedere de la trupele prezente în festival într-o originală petrecere cu spumă şi focuri de artificii.

Evident, astfel de manifestări impun şi oprirea circulaţiei.

 

×
Subiecte în articol: arte piata piaţa constituţiei