x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatru: "Lear", la public

Teatru: "Lear", la public

15 Iul 2008   •   00:00
Teatru: "Lear", la public

Provocat de numele Andrei Şerban şi de noua sa inovaţie – punerea în scenă a piesei "Regele Lear" de Shakespeare cu distribuţie feminină, spectatorii s-au grăbit să-şi procure bilete la cele patru repetiţii generale deschise, anunţate de Teatrul Bulandra

Provocat de numele Andrei Şerban şi de noua sa inovaţie – punerea în scenă a piesei "Regele Lear" de Shakespeare cu distribuţie feminină, spectatorii s-au grăbit să-şi procure bilete la cele patru repetiţii generale deschise, anunţate de Teatrul Bulandra. Prima a avut loc aseară, iar cea de-a doua se va desfăşura astăzi, cu începere de la ora 19:00. Deşi nu este încă un spectacol definitivat, regizorul a intervenit de foarte puţine ori, dovadă că producţia este aproape gata. Reprezentaţia a durat patru ore cu tot cu pauză. Şerban şi-a intitulat montarea "Lear", rolul titular fiind interpretat de Mariana Mihuţ, alături de care au jucat aseară Valeria Seciu, Dorina Chiriac, Ada Navrot, Daniela Nane, Irina Ungureanu ş.a. Vor fi două distribuţii, pe fiecare rol cîte două actriţe. Doar interpreta lui Lear nu are dublură.

Spectacolul este montat la "Toma Caragiu", unde scena şi sala reprezintă "domeniul" regelui. Publicul urmăreşte acţiunea de pe părţile laterale ale scenei, prelungită pînă în capătul sălii. Decorurile sînt semnate de Dragoş Buhagiar, iar costumele de Lia Manţoc. Premiera va avea loc la toamnă. (M.S.)

×
Subiecte în articol: arte