x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatru pe păine la Metropolis

Teatru pe păine la Metropolis

de Claudia Daboveanu    |    31 Oct 2007   •   00:00
Teatru pe păine la Metropolis

Teatrul Metropolis işi deschide oficial porţile joi, 1 noiembrie. Pe Strada Eminescu sau, mai nou, "strada unde am pupat-o pe Mimi", la nr. 89, va fi un nou loc de gustat teatru pe păine.

Teatrul Metropolis işi deschide oficial porţile joi, 1 noiembrie. Pe Strada Eminescu sau, mai nou, "strada unde am pupat-o pe Mimi", la nr. 89, va fi un nou loc de gustat teatru pe păine.

Mari nume ale scenei romăneşti vin, intre orele 18:00-20:00, la locul cu pricina, in stradă sau pe scenă. Teatrul Tineretului, condus de actorul George Ivaşcu, merită incurajat şi aplaudat. Vine cu un repertoriu pus la punct in doar căteva luni, din care nu lipsesc spectacole care au făcut deliciul stagiunilor trecute, nici premiere la ale căror reprezentaţii iţi trimiţi degrabă cunoscuţii. Două evenimente au avut loc la 27 şi 29 octombrie, in cadrul proiectului Visite DADA, care au inclus recitaluri de poezie, spectacole-lectură şi lansarea volumului "Ecuator nocturn" de Francesco Meriano, cu o prezentare de Dr Carlo Ernesto Meriano.

SURPRIZE. In cadrul Galei de deschidere, spectatorii vor afla mult mai mult decăt atăt. La 2 noiembrie, de la ora 19:00, Mariana Mihuţ, Mircea Albulescu, Marian Rălea şi Claudiu Bleonţ vor compune "Eseuri despre banalitatea răului" in regia lui Mihai Măniuţiu. La 3 noiembrie, la ora 17:00, vom fi contemporanii celebrului coregraf "Nijinski", intr-un spectacol de Ema Nicola şi Mălina Andrei, urmănd ca de la ora 20:00 să ne bucurăm de recitalul Olgăi Tudorache şi al Tamarei Creţulescu, in "Peşte cu mazăre", un spectacol care se joacă de doi ani cu casa inchisă.

JOC DE ADULŢI. 4 noiembrie este seara in care, la ora 19:00, suntem prinşi in "Jocul de-a adevărul", spectacol a cărui premieră a avut loc recent. Regia, Lia Bugnar şi Dorina Chiriac. Textul Liei Bugnar este unul dintre cele mai bune scrieri dramaturgice contemporane romăneşti. Intr-un decor conceput de Dragoş Buhagiar, pe muzica lui Vlaicu Golcea, evoluează Dorina Chiriac, Andi Vasluianu, Lia Bugnar şi Alexandru Nedelcu. Un parc de distracţii unde, aparent, ce-ai putea face in afară de a te distra?... Două jumătăţi de cupluri diferite, ce bagă măna-n foc pentru fericirea lor conjugală. Parfumul amăgirii şi-al minciunii pare că-i invăluie şi-i subjugă, pănă-ntr-un punct, in care mireasma de levănţică şi-o brăţară făcută din lacrimi de pinguini monogami ii imping să joace un periculos, dar necesar joc de-a adevărul, de-a răsu’-plănsu’, de-a viaţa şi de-a moartea...

claudia.daboveanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte