x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Tezaurul", volum de colecţie

"Tezaurul", volum de colecţie

01 Iul 2009   •   00:00

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Editura Age lansează vineri volumul "Tezaurul", în ediţie bilingvă (română-engleză), un album prezentând cele mai semnificative piese din metale şi pietre preţioase din Colecţia Tezaurului Istoric al muzeului.



Evenimentul va avea loc de la ora 12:30, în Sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României. Lucrarea, structurată pe şase capitole dedicate orfevrăriei preistorice, traco-getice şi greceşti, romane, a epocii migraţiilor, medievale şi moderne, este un instrument de lucru foarte util atât specialiştilor, cât şi amatorilor de artă şi istorie a metalelor preţioase.

În centrul atenţiei au fost cele mai importante tezaure şi descoperiri arheologice izolate, constând în obiecte din metale preţioase, piese deosebit de importante pentru documentarea arheologică a zonei carpato-dunărene din vremurile neolitice până în Evul Mediu. Acestor descoperiri arheologice semnificative li se adaugă creaţii artistice deosebite ale artei bijuteriei moderne.

 Alături de informaţiile esenţiale privind repertoriile decorative, simbolistica şi funcţionalitatea obiectelor din metal preţios, din preistorie până în prima jumătate a secolului al XX-lea, albumul beneficiază de o ilustraţie foarte bogată, constând în fotografii ale artefactelor.

×
Subiecte în articol: arte