x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Tudor Gheorghe este VIP la superlativ

Tudor Gheorghe este VIP la superlativ

de Ema-Augusta Banu    |    11 Ian 2011   •   19:48
Tudor Gheorghe este VIP la superlativ
Sursa foto: Dragoş Savu/Intact Images

146120-dragos-savu-intact-img-1689.jpgLuni, 10 ianuarie, sub cupola Ate­neului Român, a avut loc cea de-a XI-a ediţie a Galei superlativelor VIP. Organizatorii şi-au propus ca la început de an să ofere exemple pozitive de idei, oameni şi proiecte din mediul românesc care au contribuit la dezvoltarea societăţii pe parcursul ulti­mului an. Procesul de selecţie a câş­tigătorilor a fost de­ma­rat în luna iulie a anului trecut, cititorii revistei VIP având posibilita­tea să pro­pună şi să sus­ţină persoanele sau proiec­tele pe ca­re le con­si­deră va­­lo­roa­se şi care au avut un im­pact social benefic în so­cietate.

Aşadar, printre „su­per­lativele” votate una­nim de public, s-au nu­mă­rat în­drăgitul menestrel Tudor Gheor­ghe, premiat la categoria „Artă Populară”, dar şi directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tă­na­se”, Alexandru Arşinel, căruia i-a revenit „Premiul de Excelenţă”: „Mulţumesc publicului care de ani de zile ne dă posibi­litatea să nu fim des­fiinţaţi aşa cum au fost des­fiin­ţate alte teatre din România sau aşa cum s-a încercat, la un moment dat, să eliberăm bugetul României în­ce­pând cu artiştii neamului. Într-un târ­ziu le-a venit mintea şi pentru o pe­rioadă aceşti mi­nunaţi oameni care sunt artiştii au fost, într-o oarecare măsură, salvaţi.

Mulţumesc pentru premiul acordat”, a declarat actorul. Mai departe, la categoria „Teatru”, distincţia a fost înmânată de Florin Zamfirescu regizorului şi directorul Teatrului Naţional din Craiova, Emil Boroghină, pentru Festivalul Internaţional Shakespeare, urmând ca la categoria „Film”, premiul să-i revină lui Andrei Ujică pentru lungmetrajul „Autobiografia lui Nicolae Ceau­şes­cu”. Dan C. Mihăilescu a fost pre­miat la secţiunea „Cultură”; pro­fe­sorul Vasile Astărăstoaie la „Ştiin­ţă şi Viaţă”, iar la categoria „Contribuţie la dezvol­tarea societăţii”, distincţia i-a revenit profesorului Ovidiu Nicolescu. Superlativul în „Sport” l-au ob­ţinut echipa naţională de handbal fete şi echipa feminină de spadă a României. Luminiţa Huţupan a primit separat un premiu, pentru titlul de cel mai bun portar din toate timpurile obţinut în urma unui sondaj realizat de site-ul IHF.

La categoria „Eleganţă”, pre­mian­tă a fost deputata Raluca Turcan, în timp ce designerul Irina Schrotter a primit „superlativul” la secţiunea „Modă”. Premiile au fost înmânate de Ducu Bertzi, Constantin Cotima­nis, Florin Zamfirescu, Florin Bu­suioc, dr Ion Lascăr, Ivan Pat­zai­chin, Luana Ungureanu, Andreea Vass, Valentina Fătu şi Ana Maria Do­nose. Ultimul premiant al serii, contra­tenorul Vladimir Catana, a încântat au­dienţa cu o arie din „Samson şi Dalila” de Camille Saint-Saens. Evenimentul s-a încheiat cu un concert „electric” al Filarmonicii „Geor­ge Enescu”, dirijată de Adrian Petrescu.

×
Subiecte în articol: arte