x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Turneul Stradivarius Punct şi de la capăt

Turneul Stradivarius Punct şi de la capăt

de Roxana Ioana Ancuta    |    27 Mai 2010   •   00:00

După spectacolul pe care violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail l-au susţinut marţi seară la Sala Radio din Bucureşti, s-ar putea spune un lucru: punct şi... de la capăt. Punct, pentru că o dată cu acest concert s-a încheiat o nouă etapă a Turneului Naţional Stradivarius, şi de la capăt pentru că el va continua, totuşi, pe timpul verii.

"Organizatorul Eurovisionului pentru Muzică Clasică - spune Alexandru Tomescu - a fost entuziasmat de campanie şi şi-a manifestat dorinţa fermă de a o continua peste vară, în cadrul unei stagiuni estivale pe care o vom încheia într-un mod festiv, în jurul datei de 1 septembrie, de Ziua Internaţională a Surdităţii". Turneul a ajuns la cea de-a treia ediţie anul acesta, s-a desfăşurat în zece oraşe ale ţării şi a fost dedicat strângerii de fonduri pentru copiii cu deficienţe de auz.

"Aş spune că ne-am atins scopul. Am adus foarte mulţi tineri în sala de concert şi, mai mult decât atât, am făcut ca muzica asta de secol 20, considerată greu digerabilă, să le placă. Scopul umanitar este încă în curs de a fi atins. S-au donat sume importante de bani în ultimele zile şi numărul copiilor care vor putea fi ajutaţi creşte."

×
Subiecte în articol: arte