x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale TVR 14 milioane de euro, deficit în 2007

TVR 14 milioane de euro, deficit în 2007

de Adrian Vaduva    |    03 Mar 2008   •   00:00

Televiziunea Publică a încheiat anul 2007 cu un deficit de 14 milioane de euro, mai puţin decât pierderile financiare estimate iniţial, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Sassu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).



Televiziunea Publică a încheiat anul 2007 cu un deficit de 14 milioane de euro, mai puţin decât pierderile financiare estimate iniţial, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Sassu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

După prima jumătate a anului 2007, Alexandru Sassu a spus că TVR are un deficit de 9 milioane de euro, anunţând o anchetă internă în Televiziunea Publică, pentru a afla care sunt cauzele pierderilor financiare. Astfel, în şedinţa din 27 noiembrie, Consililul de Administraţie al SRTv a decis înfiinţarea unei comisii care să analizeze cauzele care au dus la înregistrarea unor pierderi financiare în anul 2006 şi în primul semestru al anului 2007. Totuşi, potrivit lui Sassu, pierderile financiare pentru postul public sunt mult mai mari, la sfârşitul anului 2007, TVR având un deficit de 14 milioane de euro (circa 52,1 milioane de lei). "Deficitul este mai mic decât estimasem iniţial, 18 milioane euro", a explicat şeful SRTv, care a fost prezent sâmbătă seara la ediţia aniversară a Festivalului Cerbul de Aur. Pe 12 februarie, Alexandru Sassu şi Maria Ţoghină, preşedinţii-directori generali ai SRTv, respectiv, SRR, au solicitat, în cadrul unei şedinţe comune a Comisiilor pentru Cultură din Parlament, sprijin financiar pentru cele două instituţii, aflate într-o situaţie "dificilă", din cauza colectării taxei radio-Tv. "Vă semnalăm faptul că, din motive independente de voinţa şi activitatea noastră managerială, ne confruntăm cu situaţii extrem de dificile, care, nerezolvate într-un termen util, vor pune în pericol misiunea noastră strategică, precum şi statutul de servicii publice de interes naţional. În încercarea noastră, din ce în ce mai dificilă, de a face faţă provocărilor cu încadrarea în resursele financiare actuale, ne aflăm într-un blocaj în ceea ce priveşte procesul de colectare a taxei pentru serviciul public de radio, respectiv televiziune. Cauza, precum şi ieşirea din acest impas, depăşesc din acest moment competenţele noastre, întrucât, cu toate eforturile depuse de noi, colaborarea cu societăţile comerciale din domeniul furnizării energiei electrice a devenit imposibilă datorită pretenţiilor financiare din ce în ce mai ridicate ale acestora", scriau Maria Ţoghină şi Alexandru Sassu, într-o scrisoare adresată Comisiilor.
 

×
Subiecte în articol: arte milioane