x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Uat a uandarful dei! Ou, ieeeeee...

Uat a uandarful dei! Ou, ieeeeee...

05 Aug 2004   •   00:00

Ce zi frumoasa! Ce oameni minunati! Cerul albastru e atat de... albastru... dupa ploaia asta!

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Dar totusi, totusi, ce oameni minunati! Stau asa si ma gandesc! Uite, de pilda, cand iti uiti telefonul in taxi, soferii de taxi iti multumesc din inima ca esti cu creierii pe blocuri. Isi vor aduce aminte de tine cu recunostinta eterna. "O proasta care si-a uitat telefonu’ pe bancheta din spate, ce sa-i fac, daca-i proasta e proasta, ce sa-i fac eu?" La stirile serii e ca si cu soferii de taxi: reporterii se bucura cot la cot cu editorii de stiri si producatorii ca ce chestii marfa s-au mai intamplat azi.

Pai, ia sa vedem ce avem? Avem asa: niste familii care zac in mizerie, uitate de lume, o inmormantare care n-a avut loc, pentru ca n-au fost bani, iar cadavrul este intr-o tara si mama lui - bolnava de cancer - in alta tara (ce lume minunata, nu ma pot abtine, pur si simplu nu ma pot abtine!), mai avem niste inundatii, niste "canale afectate", gropi umplute cu apa (cool!), mai avem niste "nefericite evenimente", "victime in stare de soc", niste stupefiati, niste resuscitati, un peisaj dezolant, o criza, niste restituiri nerestituite, o femeie care credea ca e insarcinata in luna a saptea si, de fapt, avea o tumoare in burtica, niste someri, niste nudisti, o avarie, o deflagratie, o ancheta, un PNA, un dosar ramas nerezolvat si niste amanunte dupa publicitate. Dupa publicitate, din nou: una batuta cu paru’, care si-a pierdut cunostinta, "un pamant care si-a luat tributul", adica o fetita peste care a cazut pamant, un copil, bun inotator, care s-a inecat intr-o balta de o juma’ de metru, un altul care s-a inecat pur si simplu, pentru c-a vrut sa se dea mare fata de sor’-sa aia mica si bleaga.

Credeati c-ati scapat? Hm! Stati asa: "paianjenul cu carapace ataca din nou!" Cica e partea a doua, ca cic-ar fi atacat si anu’ trecut pe vremea asta! Deci, e clar: paianjenul cu carapace ataca PERIODIC!

Astept cu interes major ziua in care ma va ataca din nou sarpele cu clopotei, puiul cu trei picioare dintr-un banc tampit, gandacul de bucatarie care va fi suferit mutatii genetice, un parameci violator in serie si o amoeba furioasa c-a inselat-o porcu’ de barba’-su, nimic altceva decat un amarat de heterotrof satul de supe primordiale, care s-a decis sa umble dupa bacterii anaerobe, ’r-ar ei ai dracu’ cu lantu’ lor trofic cu tot!

×
Subiecte în articol: arte